GRAFIC Cotațiile petrolului își revin după șase sesiuni de pierderi

GRAFIC Cotațiile petrolului își revin după șase sesiuni de pierderi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 feb 2023

Cotațiile petrolului cresc joi, țițeiul WTI fiind pe cale să întrerupă o serie de șase sesiuni de pierderi consecutive, pe fondul datelor economice solide din SUA și al optimismului privind creșterea cererii în China și India.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 19:00 (ora României), referința globală Brent se aprecia cu 1,4%, la 81,61 dolari/baril. Petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piețele americane, consemna un avans de 1,5%, la 75,06 dolari/baril.

Petrolul Brent urcă pentru prima dată în ultimele trei zile, în timp ce cotațiile țițeiului WTI cresc după șase sesiuni de tranzacționare în care au scăzut, cea mai lungă serie de pierderi din decembrie, potrivit Bloomberg.

ULTIMA ORĂ Comisia Europeană ordonă angajaților să șteargă TikTok CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comisia Europeană ordonă angajaților să șteargă TikTok

Statisticile publicate joi de guvernul SUA au arătat că numărul cererilor inițiale de șomaj s-a menținut sub 200.000 pentru a șasea săptămână consecutivă, reflectând o piață a muncii puternică.

Totodată, datele revizuite privind produsul intern brut au confirmat că economia SUA a crescut în ritm solid, cu 2,7%, în trimestrul al patrulea din 2022, chiar dacă ușor mai lent comparativ cu estimările preliminare, care indicau o expansiune de 2,9% în termeni anuali.

GRAFIC Cotațiile petrolului își revin după șase sesiuni de pierderi

Prețurile petrolului au pierdut o parte din avansul înregistrat în prima parte a zilei după ce Agenția americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) a anunțat că stocurile comerciale de țiței din SUA au crescut cu 7,6 milioane de barili săptămâna trecută, depășind cu mult estimările analiștilor.

Producția a rămas constantă, la 12,3 milioane de barili/zi, însă activitatea rafinăriilor a continuat să scadă.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
cerere titei
stocuri petrol sua