Morgan Stanley transferă active de 100 miliarde euro din Londra la Frankfurt

Morgan Stanley transferă active de 100 miliarde euro din Londra la Frankfurt
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 dec 2020

Morgan Stanley, printre cei mai mari creditori americani, va transfera active de aproximativ 100 miliarde de euro din Londra la Frankfurt, operațiune estimată să se încheie în primul trimestru al anului viitor, după expirarea perioadei de tranziție în urma ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Activele vor fi transferate către subsidiara germană a băncii, Morgan Stanley Europe SE, aflată în Frankfurt, scrie Bloomberg, care citează persoane la curent cu situația.

Morgan Stanley a refuzat să comenteze informația.

G4S, vizat de o ofertă ostilă din partea GardaWorld, acceptă să fie preluat de Allied Universal. Tranzacție de peste 5 miliarde dolari CITEȘTE ȘI G4S, vizat de o ofertă ostilă din partea GardaWorld, acceptă să fie preluat de Allied Universal. Tranzacție de peste 5 miliarde dolari

La finele anului trecut, subsidiara băncii din Frankfurt avea active de 14 miliarde de euro.

Morgan Stanley nu este singura bancă de pe Wall Street care a decis să își reducă expunerea în Marea Britanie post-Brexit, în condițiile în care negocierile dintre Londra și Bruxelles pe tema relațiilor bilaterale, inclusiv în domeniul serviciilor financiare, s-au derulat încet și nu s-au concretizat cu un acord până în prezent.

Incertitudinea din jurul negocierilor a alimentat temerile privind o eventuală erodare a poziției Londrei în rândul marilor hub-uri financiare după Brexit.

Recent, surse din piață au declarat că JPMorgan Chase vrea să transfere active de aproximativ 200 miliarde de euro din Marea Britanie la Frankfurt, mutare care ar propulsa subsidiara germană, JPMorgan AG, în rândul celor mai mari bănci din această țară în funcție de active.

Lista băncilor care au decis să își extindă prezența la Frankfurt post-Brexit mai include nume ca Citigroup, Goldman Sachs, UBS și Standard Chartered.

În total, băncile non-germane din Marea Britanie intenționează să transfere active de 400 miliarde de euro la Frankfurt până la finele anului, potrivit Bundesbank. EY a estimat, anterior, că băncile cu operațiuni în Marea Britanie au relocat active de 1,2 miliarde lire sterline în afara țării până în luna octombrie, fiind transferate în total 7.500 de locuri de muncă.

Dorothee Blessing, directorul diviziei de investment banking a Morgan Stanley, a avertizat că acesta este doar “primul val”, mutări similare fiind așteptate pe parcursul următorilor ani.

Morgan Stanley a transferat deja locuri de muncă din Londra în alte orașe din UE, inclusiv în Madrid și Milano și a lansat o platformă de tranzacționare în Paris. Banca americană, care are peste 5.000 de angajați în Londra, a ajuns la 350 de angajați la subsidiara din Frankfurt, număr estimat să crească în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
morgan stanley
transfer active londra
frankfurt
brexit
centru financiar european