Musk se instalează confortabil în topul celor mai bogați oameni și îl înțeapă public pe fondatorul Amazon

Musk se instalează confortabil în topul celor mai bogați oameni și îl înțeapă public pe fondatorul Amazon
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 oct 2021

Elon Musk s-a distanțat considerabil de Jeff Bezos în clasamentul celor mai bogați oameni, în urma creșterii evaluării SpaceX la peste 100 de miliarde de dolari. Șeful SpaceX și al Tesla, printre altele, nu a ratat ocazia să-l înțepe public pe fondatorul Amazon, trimițându-i un emoji cu o medalie de argint.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Averea lui Musk a urcat la 222 miliarde de dolari, după ce SpaceX a devenit al doilea cel mai valoros unicorn din lume, iar acțiunile Tesla s-au apreciat în tranzacțiile de vineri.

Bezos are o avere netă estimată la 191 miliarde de dolari, potrivit Indexului Miliardarilor calculat de Bloomberg.

INFOGRAFIC Bloomberg: Amintirile de la începutul pandemiei din Italia bântuie România, care a rămas în urmă cu vaccinurile. Locul 2 în topul celor mai puțin vaccinați din UE, cele mai multe decese din blocul comunitar CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Bloomberg: Amintirile de la începutul pandemiei din Italia bântuie România, care a rămas în urmă cu vaccinurile. Locul 2 în topul celor mai puțin vaccinați din UE, cele mai multe decese din blocul comunitar

Cei doi miliardari și-au disputat locul 1 în Topul celor mai bogați oameni de mai multe ori pe parcursul ultimului an, în contextul în care valoarea Tesla a crescut spectaculos, depășind cu mult capitalizarea unor giganți auto precum Toyota și Volkswagen.

Musk deține circa 20% din acțiunile Tesla, participație care acoperă în jur de trei sferturi din valoarea estimată a averii sale.

Într-un mesaj pe Twitter duminică seara, Bezos a comentat un articol publicat de revista Barron’s în 1999, care prezicea falimentul Amazon.

“Ascultă și fii deschis, dar nu lăsa pe nimeni să-ți spună cine ești. Acesta a fost doar unul dintre multele articole în care ni se spunea toate modalitățile în care urma să eșuăm. Astăzi, Amazon este una dintre cele mai de succes companii din lume și a revoluționat două industrii complet diferite”, a scris Bezos.

Șeful Tesla a replicat cu un emoji al unei medalii de argint.

Musk și Bezos s-au criticat reciproc de-a lungul timpului, în particular pe tema activităților din domeniul spațial.

Recent, compania spațială Blue Origin a lui Bezos a dat în judecată guvernul SUA și NASA din cauza deciziei de a atribui SpaceX un contract de 2,9 miliarde de dolari pentru construcția unui modul lunar.

La rândul său, Musk l-a acuzat pe Bezos că a copiat sistemul de internet prin satelit Starlink al SpaceX.

Top 10 cei mai bogați miliardari

Musk se instalează confortabil în topul celor mai bogați oameni și îl înțeapă public pe fondatorul Amazon

Averile sunt calculate de Bloomberg în funcție de cotațiile acțiunilor companiilor de la închiderea sesiunii bursiere vineri, 8 octombrie

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
jeff bezos
amazon
tesla
spacex
topul miliardarilor
indexul miliardarilor bloomberg