Oficialii BCE din cele mai mari două economii ale UE anunță când va reveni inflația la ținta de 2%

Oficialii BCE din cele mai mari două economii ale UE anunță când va reveni inflația la ținta de 2%
scris 5 dec 2022

Oficialii Băncii Centrale Europene (BCE) din cele mai mari două economii ale UE spun că sunt hotărâți să readucă inflația record la ținta de 2%.

Profit.ro va organiza, pe 12 decembrie, conferința Profit Financial.forum - Piețele financiare și provocările noilor crize - Ediția a V-a, la care vor participa cei mai mari jucători din piața financiar-bancară.

Conferința, programată la Grand Hotel Marriott București, va fi organizată cu sprijinul Agista, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, NNDKP, UniCredit Bank, Fondul Român de Contragarantare, Philip Morris România și First Bank, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

În cadrul unui interviu comun televizat , președintele Bundesbank, Joachim Nagel, și guvernatorul Băncii Franței, Francois Villeroy de Galhau, au declarat că măsurile de înăsprire monetară ale BCE vor reuși în cele din urma să domolească creșterea prețurilor, care în prezent este de 5 ori peste obiectivul băncii. Cei doi oficiali estimează revenirea către ținta de inflație în 2024-2025.

"Vom readuce inflația la 2% până la sfârșitul anului 2024 sau 2025. Nu este doar o prognoză, o proiecție. Este un angajament", a spus Villeroy, citat de Bloomberg.

VIDEO Ministrul Energiei despre taxarea prosumatorilor: Este un fake news. Nu acum și doar în anumite condiții poate fi plătit ceva CITEȘTE ȘI VIDEO Ministrul Energiei despre taxarea prosumatorilor: Este un fake news. Nu acum și doar în anumite condiții poate fi plătit ceva

BCE a majorat costurile de împrumut cu 2 puncte procentuale din iulie și mai are mai puțin de două săptămâni până la următoarea ședință de politică monetară. Analiștii anticipează o nouă majorare a dobânzii, dar mai mulți oficiali au declarat că sunt încă nehotărâți dacă vor susține o nouă creștere de 75 de puncte de bază sau se vor orienta către o creștere mai mică, de 50 de puncte. 

"Vom avea noi proiecții pentru 2023, 2024 și, pentru prima dată, pentru anul 2025. Acestea vor sta la baza deciziei noastre. Este clar că majorările de dobânzi trebuie să continue", a declarat președintele Bundesbank.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
dobanda
dobanzi
inflatie