Pepsi preia producătorul de băuturi energizante Rockstar Energy Beverages, pentru 3,85 miliarde de dolari

Pepsi preia producătorul de băuturi energizante Rockstar Energy Beverages, pentru 3,85 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2020

Producătorul american de băuturi răcoritoare PepsiCo anunță că a încheiat un acord de preluare a producătorului de băuturi energizante Rockstar Energy Beverages, pentru 3,85 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția îi va permite gigantului să intre mai serios pe piața băuturilor energizante, unde concurentul său Coca Cola își extinde influența, relatează Reuters.

Acordul trebuie finalizat în prima jumătate a anului, dacă este aprobat de autoritățile de reglementare.

FOTO Cel mai bun sos din București CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai bun sos din București

Rockstar este o companie fondată în 2001, în Las Vegas, care se bazează pe sporturi extreme și festivaluri de muzică ca instrument principal de marketing.

Pepsi are un acord de distribuție pentru unele dintre produsele sale din America de Nord din 2009. Portofoliul gigantului american pe această nișă include mărcile Mountain Dew Kickstart și Mountain Dew Fuel.

În România, Pepsi este reprezentată de Pepsi Americas, care a intrat pe piața locală prin preluarea Quadrant-Amroq Beverages, fostul îmbuteliator local al băuturilor PepsiCo, pe care l-a integrat în anul 2006. Compania este, în prezent, al doilea mare jucător de piața locală de soft drinks.

Vânzările de băuturi energizante și fotografii energetice în SUA au crescut cu 29,8% în perioada 2013 - 2018, ajungând la aproximativ 13,5 miliarde de dolari anul trecut, relatează CNBC, citând date de la firma de cercetare de piață Mintel.

Coca - Cola, care deține acțiuni la compania Monster Beverage, și-a lansat propria băutură energetică în SUA la începutul acestui an după lansarea acesteia pe piața europeană cu câteva luni mai devreme.

Piața mondială de băuturi energizante este dominată de brandul austriac Red Bull.

viewscnt
Afla mai multe despre
pepsi
doza