Peste 350 de firme au renunțat la planuri de finanțare în valoare de peste 250 de miliarde de dolari

Peste 350 de firme au renunțat la planuri de finanțare în valoare de peste 250 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2022

Numărul companiilor care și-au amânat sau chiar anulat planurile de finanțare a urcat până la cel puțin 358 de firme, în condițiile în care economia mondială continuă să fie afectată de inflația ridicată și criza energetică, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea acestor planuri de finanțare, care includ oferte publice inițiale, emisiuni de obligațiuni, împrumuturi și achiziții, se ridică la peste 254 de miliarde de dolari. Cele două Americi au înregistrat cel mai mare număr de tranzacții (184) care au fost amânate sau anulate, o cifră dublă față de cea înregistrată în alte regiuni ale globului, scrie Agerpres.

Consumul mondial de cărbune se va apropia de maximul istoric în acest an CITEȘTE ȘI Consumul mondial de cărbune se va apropia de maximul istoric în acest an

Numărul mare de tranzacții amânate sau anulate în cazul celor două Americi se datorează în special încetinirii de pe piața de equity, în condițiile în care începând in ianuarie și până acum au fost anulate 136 de planuri de oferte publice inițiale, reprezentând două treimi din numărul total al listărilor abandonate la nivel global.

Pe piața de împrumuturi, debitorii se confruntă în continuare cu provocări în a strânge fonduri, cu 103 tranzacții cu o valoare de cel puțin 64 de miliarde de dolari fiind amânate sau anulate de la începutul anului. În luna iulie s-a înregistrat și prima tranzacție de tip Schuldschein (instrument de finanțare a unei afaceri, de tipul obligațiunilor, specific pieței germane - n.r.), care a fost amânată din cauza crizei energetice din Europa.

Numărul emisiunilor de obligațiuni care au fost amânate până acum în acest an depășește numărul total înregistrat pentru întregul an 2021 sau în momentul de vârf al pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
investitii
companii