Piața M&A globală, cel mai bun început de an din ultimele peste două decenii. "Nu am mai văzut un nivel așa mare de activitate de foarte mult timp. Banii vin din diferite părți."

Piața M&A globală, cel mai bun început de an din ultimele peste două decenii. "Nu am mai văzut un nivel așa mare de activitate de foarte mult timp. Banii vin din diferite părți."
scris 13 apr 2021

Piața globală de fuziuni și achiziții (M&A) a avut cel mai bun început de an din ultimele peste două decenii, atingând trimestrul acesta pragul de 1.100 de miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Acesta este cea mai ridicată valoare (pentru primul trimestru) a tranzacțiilor M&A globale atinsă cel puțin din 1998 încoace.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Toate regiunile au înregistrat creșteri ale activității de M&A, Amerca de Nord fiind lider, cu o valoare a tranzacțiilor de 644 de miliarde de dolari.

Fuziunile și achizițiile realizate de companii europene au crescut cu 41%, la 286 de miliarde de dolari.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

"Nu am mai văzut un nivel așa mare de activitate de foarte mult timp și nu anticipez o încetinirea semnificativă prea curând. Acțiunile au o evoluție pozitivă, piețele financiare oferă sprijini, iar banii vin din diferite părți", afirmă Alison Harding-Jones, responsabilă de piața M&A în Europa, Oroentul Mijlocu și Africa, la Citigroup.

Cea mai mare achiziție a trimestrului a fost preluarea AerCap de către General Electric.

General Electric (GE) a ajuns la un acord privind vânzarea diviziei de leasing aviatic către rivalul irlandez AerCap, într-o tranzacție evaluată la peste 30 miliarde de dolari, care va uni primii doi mari jucători din industria de profil într-un gigant cu o flotă de peste 2.000 de aeronave.

viewscnt
Afla mai multe despre
m&a
tranzactii
fuziuni si achizitii
piata m&a
bloomberg
record m&a