Piața muncii din SUA - salt uriaș

Piața muncii  din SUA - salt uriaș
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 feb 2023
Piața muncii din SUA a adăugat 517.000 de noi locuri de muncă în ianuarie, un salt uriaș, chiar și în condițiile în care Rezerva Federală a crescut ratele dobânzilor pentru a reduce inflația și a încerca să tempereze angajările.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Evoluția este de aproape trei ori peste estimările analiștilor chestionați de Bloomberg, care anticipau crearea a 190.000 de locuri de muncă.

Sandero, al doilea cel mai vândut automobil din Europa în 2022. Liderul VW Golf pierde titlul după 14 ani CITEȘTE ȘI Sandero, al doilea cel mai vândut automobil din Europa în 2022. Liderul VW Golf pierde titlul după 14 ani

Între timp, rata șomajului s-a menținut relativ constantă, la 3,4% - o scădere de 0,1% față de luna trecută. Economiștii se așteptau ca rata șomajului să crească ușor, dar rata rămâne în continuare la același nivel cu cel înregistrat înainte de pandemie. Potrivit Bloomberg, rata este cea mai scăzută din ultimii 53 de ani.

Majoritatea economiștilor chestionați de Bloomberg se așteaptă ca SUA să intre în recesiune în acest an și ca rata șomajului să crească la aproape 5%.
 
Mult mai mare decât se așteptau economiștii, creșterea din ianuarie reprezintă o accelerare a activității de pe piața muncii care, deși a dat semne de temperare la sfârșitul anului trecut, este în continuare în creștere. În decembrie, pe piața muncii au fost adăugate 223.000 de locuri de muncă.
 
Cifrele recente arată rezistența pieței muncii chiar și în condițiile în care Fed continuă să majoreze ratele dobânzilor pentru a reduce inflația.

Miercuri, Rezerva Federală (Fed) a SUA a majorat dobânda de referință cu 0,25 puncte procentuale.
viewscnt
Afla mai multe despre
piata muncii
locuri de munca sua
somaj
fed