ULTIMA ORĂ Fed majorează dobânda cu un sfert de punct procentual și crede că vor fi necesare noi creșteri

ULTIMA ORĂ Fed majorează dobânda cu un sfert de punct procentual și crede că vor fi necesare noi creșteri
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 feb 2023

Rezerva Federală (Fed) a SUA a majorat dobânda de referință cu 0,25 puncte procentuale, în linie cu estimările analiștilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Cum conlucrează autoritățile de management cu băncile, consultanții și clienții, măsurile care pot îmbunătăți relația între partenerii implicați în proiecte, greșelile de evitat în relația bănci-clienți, soluțiile pentru a crește sumele cheltuite efectiv în proiecte din sumele deja alocate din PNRR, care stau în conturi, vor fi anunțate la conferința Profit.ro & First Bank, programată pentru 14 februarie și care va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Este a opta și totodată cea mai mică creștere operată de la începutul actualului ciclu de înăsprire monetară, în martie anul trecut.

Banca centrală americană a majorat rata dobânzii cheie în intervalul 4,5%-4,75% și a reiterat că anticipează că vor fi adecvate “creșteri continue ale intervalului țintă” pentru a readuce inflația aproape de ținta de 2% pe termen lung.

Gigantul francez Tereos a vândut fabrica de zahăr Luduș. Cumpărători surpriză CITEȘTE ȘI Gigantul francez Tereos a vândut fabrica de zahăr Luduș. Cumpărători surpriză

Principalii indici bursieri de pe Wall Street înregistrau evoluții mixte după anunțarea deciziilor de politică monetară: Dow Jones se deprecia cu 0,75% în jurul orei 21:15 (ora României), S&P 500 consemna un declin de 0,2%, în timp ce Nasdaq a inversat pierderile din prima parte a zilei și se aprecia cu 0,2%.

Investitorii așteaptă alte două decizii importante ale băncilor centrale în această săptămână, de la Banca Centrală Europeană (BCE) și Banca Angliei, ambele preconizate să majoreze ratele cu încă 0,50 de puncte procentuale după ședințele de joi, scrie MarketWatch

Potrivit datelor Eurostat publicate astăzi, inflația din zona euro a încetinit la 8,5% în ianuarie, până la cel mai redus nivel din mai 2022, de la o rată anuală de 9,2% atinsă în decembrie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerva federala
fed
dobanzi sua
actiuni
bursa wall street