Președintele BCE semnalează că majorarea dobânzilor poate începe în iulie

Președintele BCE semnalează că majorarea dobânzilor poate începe în iulie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 mai 2022
Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat că prima majorare a ratei de dobândă din partea instituției ar putea avea loc "la câteva săptămâni" după încheierea achizițiilor nete de obligațiuni de la începutul trimestrului viitor.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Tot mai mulți factori de decizie anticipau deja că BCE ar putea majora dobânzile în iulie.
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

"Prima majorare a dobânzii, potrivit orientărilor viitoare ale BCE privind ratele dobânzilor, va avea loc la ceva timp după încheierea achizițiilor nete de active", a declarat miercuri Lagarde, citată de Bloomberg.

"Încă nu am definit cu precizie noțiunea de <ceva timp>, dar ar putea însemna o perioadă de doar câteva săptămâni", a spus Lagarde într-un discurs susținut în Slovenia, pledând pentru o normalizare "graduală" a politicii monetare după prima majorare.
 
În contextul inflației record, care este de aproape patru ori mai mare decât obiectivul BCE de 2%, numeroși factori de decizie din cadrul băncii pledează pentru o majorare la ședința din 21 iulie. În timp ce Rezerva Federală a SUA și Banca Angliei au început deja să înăsprească politica monetară, BCE nu a mai crescut costurile de împrumut din 2011. Rata la depozite este negativă din 2014.
viewscnt
Afla mai multe despre
dobanda
bce
inflatie
laagarde
politica monetara
dobanda bce
majorare dobanzi
crestere dobanzi
dobanda zona euro