Rata inflației în zona euro a fost sub estimări, sugerând că ciclul de înăsprire monetară al BCE s-a încheiat

Rata inflației în zona euro a fost sub estimări, sugerând că ciclul de înăsprire monetară al BCE s-a încheiat
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 sep 2023
Rata inflației în zona euro a fost sub estimări în septembrie, ceea ce ar putea indica faptul că Banca Centrală Europeană a atins vârful actualului său ciclu de înăsprire, notează Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Prețurile de consum din zona euro au crescut în septembrie cu 4,3% în ritm anual, arată datele preliminare ale agenției de statistică a Uniunii Europene, Eurostat, publicate joi. Economiștii anticipau o inflație anuală de 4,5%, potrivit unui sondaj realizat de The Wall Street Journal. În plus, inflația a coborât de la 5,2% - nivel înregistrat în august.
First Bank, banca unde fiecare are oportunitatea de a fi pe primul loc, a lansat campania de employer branding ‘My First’ semnată de Cheil Centrade CITEȘTE ȘI First Bank, banca unde fiecare are oportunitatea de a fi pe primul loc, a lansat campania de employer branding ‘My First’ semnată de Cheil Centrade

Inflația CORE, care elimină prețurile volatile la alimente și energie, a scăzut și ea la 4,5%, de la 5,3% în august și a fost, de asemenea, mai mică decât consensul economiștilor, de 4,8%. În plus, indicatorul, atent urmărit de BCE, a atins cel mai redus nivel din ultimul an.

Cifrele sugerează că majorarea dobânzii BCE din această lună, la 4,0%, a fost ultima din actualul ciclu. Întrebarea care rămâne este cât timp vor rămâne ratele la nivelurile actuale.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
rata inflatiei
inflatie
preturi
bce