Sondaj Bloomberg: Acțiunile europene vor frâna după un început de an în forță

Sondaj Bloomberg: Acțiunile europene vor frâna după un început de an în forță

Foto dreamstime.com

scris marţi, 22:00
Analiștii, inclusiv de la Barclays, Bank of America și Goldman Sachs, cred că acțiunile europene nu prea mai au loc de creștere în 2023, după un început de an în forță.
 
După ce a avut cel mai bun început de an din istorie, indicele Stoxx 600 va încheia anul 2023 la 452 de puncte, potrivit estimării medii dintr-un sondaj Bloomberg realizat în rândul a 19 specialiști în prognoze de piață, ceea ce implică un nivel apropiat de cel de la închiderea de vineri. Asta chiar și după ce mai multe bănci de investiții și-au îmbunătățit opinia față de sondajul de luna trecută, inclusiv Goldman Sachs Group și Barclays.
Deutsche Bahn AG relansează vânzarea diviziei sale de transport Arriva CITEȘTE ȘI Deutsche Bahn AG relansează vânzarea diviziei sale de transport Arriva

"În condițiile în care riscurile pentru acțiuni sunt încă ridicate, iar rezultatele companiilor vor continua să fie mai slabe, obligațiunile sunt alternative clare", potrivit Goldman Sachs.

Acțiunile europene au avut o performanță puternică în ianuarie, Stoxx 600 urcând cu peste 6%. Indicele a urcat cu circa 19% de la minimul din 29 septembrie.
 
Vineri, indicele paneuropean a închis în creștere cu 0,37%, la 452,12 puncte. Joi, Stoxx 600 a coborât cu 1,6% după ce miercuri atins maximul anului, depășind 459 de puncte.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
bloomberg
barclays
bank of america
stoxx 600
actiuni europene
burse
goldman sachs