SpaceX ia în calcul un IPO pentru Starlink

SpaceX ia în calcul un IPO pentru Starlink
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 nov 2023

SpaceX analizează o potențială listare la bursă a diviziei sale Starlink până la finele anului 2024, în încercarea de a profita de cererea robustă de comunicații prin satelit, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Pentru a se pregăti, compania condusă de Elon Musk a mutat activele diviziei către o filială pe care intenționează să o separe prin listarea la bursă, a declarat una dintre persoane, care a cerut să nu fie identificată, deoarece discuțiile sunt private.

Nu au fost luate decizii finale și este posibil ca SpaceX să păstreze afacerea cu sateliți. O eventuală listare ar putea fi, de asemenea, amânată până în 2025, au mai precizat sursele menționate.

Starlink anunță când își va lansa serviciile de telefonie prin satelit CITEȘTE ȘI Starlink anunță când își va lansa serviciile de telefonie prin satelit

SpaceX și Musk nu au dorit să comenteze informațiile pentru Bloomberg. După publicarea știrii, Musk a catalogat-o ca fiind “falsă” într-o postare pe platforma X, pe care o deține, fără să elaboreze.

Șeful SpaceX a indicat anterior că ar putea lista Starlink la bursă, dar momentul unei oferte a fost neclar. În 2021, Musk a spus că serviciul de internet prin satelit va fi listat odată ce va putea face predicții “rezonabil de bune” despre fluxul de numerar, o măsură atent urmărită a sănătății financiare a unei afaceri.

Anul trecut, le-a spus angajaților că ar putea trece ani până când Starlink va fi listată la bursă. Însă afacerea a demarat recent, iar SpaceX se așteaptă ca Starlink să genereze vânzări de aproximativ 10 miliarde de dolari anul viitor, eclipsând veniturile diviziei de lansări de rachete spațiale, a relatat anterior Bloomberg News.

Musk a anunțat, la începutul lunii, că Starlink a atins pragul de rentabilitate a fluxului de numerar, după ce, cu un an în urmă, spusese că afacerea încă pierdea bani, iar obiectivul era ca aceasta “să nu dea faliment”.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
starlink ipo
listare bursa starlink
spacex separa starlink
elon musk starlink