Stripe, prezentă și în România, discută o nouă rundă de finanțare. Evaluare redusă puternic

Stripe, prezentă și în România, discută o nouă rundă de finanțare. Evaluare redusă puternic
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 ian 2023

Compania de plăți Stripe, prezentă și în România, negociază o posibilă rundă de finanțare condusă de Thrive Capital, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Thrive ar urma să investească 1 miliard de dolari în Stripe, ca parte a unei runde de finanțare mai mari, care evaluează startup-ul la 55-60 de miliarde de dolari. Această sumă este semnificativ mai mică decât evaluarea de 95 de miliarde de dolari pe care Stripe a primit-o în cea mai recentă rundă de finanțare, în 2021.

GRAFIC Conglomeratul magnatului indian Adani pierde 51 miliarde dolari din capitalizare în 2 zile în urma acuzațiilor de fraudă CITEȘTE ȘI GRAFIC Conglomeratul magnatului indian Adani pierde 51 miliarde dolari din capitalizare în 2 zile în urma acuzațiilor de fraudă

Tranzacția ar permite unor angajați vechi ai companiei să își vândă acțiunile chiar dacă Stripe nu se va lista la bursă.

Săptămâna trecută, presa internațională a relatat că Stripe ia în calcul fie o rundă de finanțare, fie o listare directă. Compania a angajat JPMorgan și Goldman Sachs pentru a explora opțiunile de creștere a lichidităților.

În vară, Stripe și-a redus evaluarea internă cu 28%, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal în iulie. Potrivit The Information, valoarea estimată a companiei ar fi ajuns la 63 de miliarde de dolari în prezent.

În noiembrie, compania a anunțat și concedieri.

GRAFICE Războiul din Ucraina și sancțiunile lovesc finanțele Rusiei: bugetul a trecut pe minus în decembrie, cu un deficit record CITEȘTE ȘI GRAFICE Războiul din Ucraina și sancțiunile lovesc finanțele Rusiei: bugetul a trecut pe minus în decembrie, cu un deficit record

Fondată în 2010 la San Francisco de frații irlandezi Patrick și John Collison, Stripe furnizează companiilor și clienților individuali software pentru acceptarea și trimiterea plăților, precum și pentru gestionarea afacerilor online.

Din mai 2020, compania și-a lansat serviciile și în România. Platforma de software oferă acces la rețeaua globală de plăți și trezorerie Stripe.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stripe
plati
startuo plati