Renault confirmă Dacia electrică, botezată pentru moment Urban City

Renault confirmă Dacia electrică, botezată pentru moment Urban City
scris 14 feb 2020

În cadrul conferinței de prezentare a rezultatelor financiare, șefii Renault au prezentat planurile companiei pentru următorii ani. La capitolul mașini electrice surpriza s-a numit Dacia.

Dacia Urban City este numele provizoriu pe care îl poartă modelul electric ce va fi vândut de marca românească în Europa. Dezvăluirea a fost făcută de cei de la Renault în cadrul conferinței de presă anuale, în care au fost anunțate rezultatele financiare pentru 2019. Pe slide-ul de prezentare, alături de noul ZOE, care a fost deja lansat, apar alte trei mașini complet electrice: Twingo ZE, Dacia Urban City și apoi primul vehicul electric construit de grup pe o nouă platformă.

Renault confirmă Dacia electrică, botezată pentru moment Urban City

Data lansării, potrivit slide-ului, pentru modelul Dacia electric, va fi 2021, așa cum fusese deja estimat pe canale neoficiale. De altfel informațiile legate de introducerea modelului Renault K-ZE pe piața europeană sub mara Dacia au circulat deja de mai multă vreme.

Dacia Urban City, complet electrică, va ajuta grupul Renault să atingă țintele de emisii, cunoscute și sub numele de CAFE. Și despre prețul cu care va fi vândută mașina au apărut informații pe canale neoficiale: 15.000 de euro nivelul de bază. Mașina ar urma să aibă o autonomie de 250 km și aceeași baterie ca în China.

FOTO-SPION Noua Dacia Logan, surprinsă pe șosele în teste, înainte de lansarea de la Paris. Este pentru prima dată când Logan 3 apare în public CITEȘTE ȘI FOTO-SPION Noua Dacia Logan, surprinsă pe șosele în teste, înainte de lansarea de la Paris. Este pentru prima dată când Logan 3 apare în public

În China, Renault City KZ-E se vinde cu aproximativ 8.000 de euro, echivalent în moneda locală, având dotări minime de siguranță, o baterie de 26,8 kWh și o viteză maximă de 105 km/h.

Datele neoficiale arată că mașina pe care o va vinde Dacia sub marca proprie va fi produsă tot în China, alături de versiunea chineză.

Dacia va beneficia în următorii doi ani și de motorizări hibride, potrivit companiei franceze, motoarele urmând să fie preluate de la modelele Renault.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia electrica
dacia k-ze
dacia urban city