După avansul bursier spectaculos din ultima perioadă, Tesla vinde acțiuni de 2 miliarde de dolari

După avansul bursier spectaculos din ultima perioadă, Tesla vinde acțiuni de 2 miliarde de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 feb 2020

Producătorul american de mașini electrice Tesla a anunțat că va lansa o ofertă publică de acțiuni în urma căreia intenționează să strângă 2 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Directorul general Elon Musk va cumpăra acțiuni de 10 milioane de dolari, în timp ce cofondatorul Oracle, Larry Ellison, membru în consiliul de administrație al Tesla, va achiziționa acțiuni în valoare de 1 milion de dolari.

În total, compania va pune la vânzare 2,65 de milioane de acțiuni.

SwissPost sistează serviciile postale cu destinația China din cauza epidemiei de Covid-19 CITEȘTE ȘI SwissPost sistează serviciile postale cu destinația China din cauza epidemiei de Covid-19

Prețul acțiunilor Tesla s-a triplat din luna octombrie, în contextul în care rezultatele financiare ale companiei au surprins pozitiv. Valoare de piață a companiei depășește, în prezent, capitalizarea combinată a General Motors și Ford, fiind de circa 146 de miliarde de dolari.

Luna trecută, Tesla a atins o capitalizare de 100 miliarde de dolari și a urcat pe locul al doilea în topul mondial al celor mai mari producători auto în funcție de valoarea de piață, depășind, în premieră, grupul german Volkswagen. Cel mai valoros constructor auto este, la acest moment, Toyota.

Compania a anunțat că va folosi folosi fondurile atrase din vânzarea de acțiuni pentru a-și consolida bilanțul și în scopuri corporative generale.

Goldman Sachs și Morgan Stanley sunt principalii manageri ai ofertei, iar Barclays, BofA Securities, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank Securities și Wells Fargo Securities sunt administratori.

Cumpărătorii vor primi și opțiuni, în baza cărora vor putea cumpăra acțiuni suplimentare de până la 300 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni tesla
elon musk
valoare tesla