UBS Group riscă amenzi de sute de milioane de dolari

UBS Group riscă amenzi de sute de milioane de dolari

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 iun 2023
UBS Group riscă amenzi de sute de milioane de dolari din partea autorităților de reglementare din cauza tranzacțiilor dintre Credit Suisse Group și Archegos Capital, în condițiile în care banca elvețiană moștenește întregul portofoliu de litigii al fostului său rival, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune, chestionate de Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Amenda aplicată de Rezerva Federală a SUA în legătură cu Archegos ar putea ajunge la 300 de milioane de dolari, în timp ce Autoritatea de reglementare prudențială din Marea Britanie ar putea impune o amendă de până la 100 de milioane de lire sterline (128 de milioane de dolari).
Bursele europene au închis luni în scădere; randamentul obligațiunilor britanice pe doi ani a atins un nou maxim din 15 ani CITEȘTE ȘI Bursele europene au închis luni în scădere; randamentul obligațiunilor britanice pe doi ani a atins un nou maxim din 15 ani

Achiziția de către UBS a rivalului său aflat în dificultate s-a încheiat la începutul acestei luni. UBS estimat anterior că disputele legale ale Credit Suisse ar putea ajunge până la 4 miliarde de dolari în 12 luni, iar deprecierile activelor ar putea ajunge la aproximativ 13 miliarde de dolari. 

Falimentul Archegos Capital a generat deja costuri de miliarde de dolari pentru Credit Suisse, înainte de preluarea de către UBS, în contextul în care fondul american nu a răspuns apelurilor în marjă, forțând vânzarea unor pachete masive de acțiuni pentru închiderea pozițiilor.

Astfel, spre deosebire de alte bănci care au lucrat cu Archegos, Credit Suisse a fost lentă în a-și lichida pozițiile și s-a ales cu pierderi de 5,5 miliarde de dolari legate de această afacere în 2021. UBS a suferit o pierdere mult mai mică.
viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
credit suisse
archegos capital