UE mizează pe Africa pentru a înlocui importurile de gaze rusești

UE mizează pe Africa pentru a înlocui importurile de gaze rusești
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2022

Uniunea Europeană va încerca să își extindă cooperarea cu statele africane pentru a putea să înlocuiască importurile de gaze rusești și a-și reduce dependența de Moscova cu aproape două treimi în acest an, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit unui proiect de document european, consultat de Bloomberg News, în special țările din vestul Africii, precum Nigeria, Senegal și Angola, oferă un potențial nefolosit în domeniul gazelor naturale lichefiate. O comunicare cu privire la angajamentul extern în domeniul energiei urmează să fie adoptat de Comisia Europeană la finele acestei luni, ca parte a unui pachet de măsuri implementat de blocul comunitar pentru a-și reduce dependența energetică de Moscova, scrie Agerpres.

Facebook renunță la podcast-uri CITEȘTE ȘI Facebook renunță la podcast-uri

UE are de gând să își majoreze importurile de gaze lichefiate cu 50 de milioane de metri cubi și să majoreze livrările de gaze prin conducte din alte țări decât Rusia, cu 10 miliarde metri cubi, ceea ce va presupune parteneriate cu furnizorii tradiționali pe noi baze și găsirea de noi furnizori, se arată în documentul menționat.

Printre măsurile cheie se numără implementarea în totalitate a acordului cu SUA pentru livrarea unei cantități suplimentare de 15 miliarde metri cubi de gae lichefiate în 2022, urmând ca până în 2030 să se ajungă la 50 miliarde metri cubi pe an. O altă țintă este semnarea unui memorandum de înțelegere trilateral cu Egipt și Israel pentru creșterea livrărilor de gaze lichefiate spre Europa până în vara acestui an.

De asemenea, blocul comunitar vrea să sprijine dublarea capacității Coridorului sudic de gaze, care aduce gaze naturale din Azerbaidjan, până la 20 de miliarde metri cubi pe an.

Executivul comunitar susține de asemenea în documentul menționat că blocul trebuie să asigure "piețe globale de gaze lichefiate deschise, flexibile, lichide și funcționale" atât cu marii producători, precum SUA, Australia și Qatar, cât și cu marii consumatori, precum China, Japonia și Coreea de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
africa
ue