Un aeroport francez nu mai are unde să parcheze avioanele blocate la sol de companiile aeriene

Un aeroport francez nu mai are unde să parcheze avioanele blocate la sol de companiile aeriene
scris 29 aug 2020

Aeroportul francez Chateauroux, la aproximativ 250 de kilometri sud de Paris, a fost nevoit să refuze solicitările venite de la unele companii aeriene interesate să își parcheze aici avioane ținute la sol de pandemia de Covid-19, un semnal care arată că în industria aviației criza continuă, în pofida unor relaxări a restricțiilor de călătorie, transmite Bloomberg.

În condițiile în care numai în ultima săptămână au venit opt avioane, Chateauroux se apropie de capacitate maximă, potrivit directorului aeroportului Didier Lefresne. Aproximativ 50 de avioane sunt acum stocate în zonele de parcare și două noi căi de rulare special construite, iar producătorul de avioane Airbus SE și compania aeriană British Airways sunt printre cei mai importanți clienți, scrie Agerpres.

Aeronavă Boeing 767 cu 84 de pasageri în zbor special din Afganistan la Washington, implicată în accident aviatic la aterizarea pe Aeroportul Băneasa pentru alimentare CITEȘTE ȘI Aeronavă Boeing 767 cu 84 de pasageri în zbor special din Afganistan la Washington, implicată în accident aviatic la aterizarea pe Aeroportul Băneasa pentru alimentare

În prezent principalul chiriaș de la Chateauroux este constructorul aeronautic Airbus, care a parcat aici 23 de avioane care nu pot fi livrate clienților.

Aeroportul Chateauroux percepe o chirie cuprinsă între 3.000 și 5.000 de euro pe lună pentru fiecare avion, sumă care nu incluse și costurile cu mentenanța.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
chateauroux
aeroport
franta
avioane