Un magnat chinez a pierdut miliarde de dolari ca urmare a campaniei demarate de Beijing împotriva industriei meditațiilor

Un magnat chinez a pierdut miliarde de dolari ca urmare a campaniei demarate de Beijing împotriva industriei meditațiilor
scris 26 iul 2021

Larry Chen, un fost profesor care a devenit unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, și-a pierdut statutul de miliardar ca urmare a campaniei demarate de autoritățile chineze împotriva industriei meditațiilor private, transmite Bloomberg.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, averea lui Larry Chen, președinte și director general la Gaotu Techedu Inc., se situează la 336 milioane de dolari după ce acțiunile la firma sa de meditații online s-au prăbușit cu 98%, scrie Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Sâmbătă, autoritățile chineze de reglementare au interzis companiilor private care predau programa școlară să facă profit să strângă capital sau să se listeze. Aceasta este ultima lovitură pentru Larry Chen, a cărui avere s-a diminuat cu peste 15 miliarde de dolari de la începutul acestui an ca urmare a deprecierii acțiunilor companiei sale.

Gaotu "va respecta reglementările și își va îndeplini responsabilitățile sociale", a informat Larry Chen într-o postare pe rețeaua socială Weibo.

Larry Chen nu este singurul miliardar chinez afectat de campania demarată de Beijing împotriva industriei meditațiilor.

Averea lui Zhang Bangxin, directorul general de la TAL Education Group, a scăzut cu 2,5 miliarde de dolari până la 1,4 miliarde de dolari, după ce acțiunile companiei au căzut cu 71% la bursa de la New York. Președintele de la New Oriental Education & Technology Group Inc., Yu Minhong, și-a pierdut și el statutul de miliardar în condițiile în care averea sa a coborât până la 579 milioane de dolari după ce acțiunile companiei au scăzut cu 54%.

Luni, piețele bursiere chineze înregistrau pierderi puternice ca urmare a vânzărilor mari de acțiuni la companiile de educație privată. Acțiunile au scăzut atât la bursele din China continentală cât și la bursa de la Hong Kong, indicatorii CSI 300 Index și Hang Seng Index înregistrând scăderi de peste 3%.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

"Văd vânzări motivate de panică pe măsură ce investitorii iau în calcul posibilitatea ca Beijingul să înăsprească reglementările în toate sectoarele care au înregistrat o creștere robustă în ultimii ani. Nu cred că investitorii pot profita de acest moment pentru a face achiziții la prețuri reduse. Nu știm unde va fi capătul", spune Castor Pang, directorul de cercetare de la Core Pacific Yamaichi.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
meditatii