Waymo, divizia de mașini fără șoferi a Alphabet, desființează zeci de locuri de muncă într-o nouă rundă de concedieri

Waymo, divizia de mașini fără șoferi a Alphabet, desființează zeci de locuri de muncă într-o nouă rundă de concedieri
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 mar 2023
Waymo, divizia de mașini fără șoferi a Alphabet, desființează zeci de locuri de muncă, într-o perioadă în care compania-mamă încearcă să controleze cheltuielile și să se concentreze mai mult pe inteligența artificială.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Noile concedieri reprezintă a doua rundă de reduceri de personal la Waymo în acest an, după o destrângere de posturi pe scară largă la Alphabet. Compania-mamă, care deține Google și YouTube, a redus 12.000 de locuri de muncă la nivel global în ianuarie. În total, mai mult de 200 de angajați au fost concediați de Waymo în acest an, aproximativ 8% din forța sa de muncă.
Belgia își reduce participația la BNP Paribas, cel mai mare creditor din zona euro. Acțiunile scad CITEȘTE ȘI Belgia își reduce participația la BNP Paribas, cel mai mare creditor din zona euro. Acțiunile scad

Măsura face parte dintr-un val mai amplu de concedieri în domeniul tehnologiei, Meta Platforms, Twitter și Amazon.com reducându-și drastic numărul de angajați.

Alphabet a eliminat, de asemenea, peste 240 de locuri de muncă la Verily, divizia sa din domeniul științelor vieții, și la Intrinsic companie din domeniul roboticii. 
viewscnt
Afla mai multe despre
waymo
alphabet
fara sofer
concedieri
locuri de munca