Zuckerberg vinde acțiuni Meta pentru prima dată în 2 ani, pe fondul unui creșteri spectaculoase pe bursă

Zuckerberg vinde acțiuni Meta pentru prima dată în 2 ani, pe fondul unui creșteri spectaculoase pe bursă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 dec 2023
Mark Zuckerberg a vândut acțiuni Meta Platforms pentru prima dată în ultimii doi ani, în contextul în care gigantul social media și-a revenit rapid după un 2022 tumultuos.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Trustul cofondatorului Meta, precum și entitățile sale pentru donații caritabile și politice au vândut aproximativ 682.000 de acțiuni în valoare de aproape 185 de milioane de dolari în noiembrie, potrivit datelor compilate de Bloomberg din documentele de reglementare. Este pentru prima dată când entitățile care gestionează averea lui Zuckerberg au vândut acțiuni din noiembrie 2021.
Reddit pregătește listarea la bursă CITEȘTE ȘI Reddit pregătește listarea la bursă

Meta a crescut cu 172% pe bursă  de la începutul anului până la sfârșitul lunii noiembrie, depășind toate marile companii de tehnologie din SUA, cu excepția Nvidia. 

În ultimii zece ani, Zuckerber a vândut în mod regulat blocuri de acțiuni Meta, dar nu a vândut nicio acțiune în 2022, când rezultatele trimestriale catastrofale au dus la una dintre cele mai mari prăbușiri zilnice pe bursă și la cea mai proastă performanță anuală a Meta de la oferta publică inițială din 2012.
 
Acțiunile Meta se apropie acum de maximele record stabilite în 2021, când Zuckerberg, precum și fundația sa caritabilă, Chan Zuckerberg Initiative, au vândut acțiuni de peste 1 miliard de dolari. 
viewscnt
Afla mai multe despre
zuckerberg
meta
facebook
actiuni meta