Filipine va importa zeci de mii de tone de ceapă. Anterior devenise mai scumpă decât carnea. Imagine virală - Mireasa cu buchet de ceapă

Filipine va importa zeci de mii de tone de ceapă. Anterior devenise mai scumpă decât carnea. Imagine virală - Mireasa cu buchet de ceapă
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2023

Autoritățile din Filipine intenționează să importe zeci de mii de tone de ceapă pentru a evita o altă „creștere absurdă" a prețurilor, cum s-a întâmplat deja la începutul anului, când ceapa a fost mai scumpă decât carnea de pui și cea de vită, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit News TV va organiza, pe 7 decembrie, Maratonul de Retail

VEZI AICI ȘI FOTO Contrabanda cu ceapă prosperă pe măsură ce produsul de bază devine un lux în Filipine. Imagine virală - Mireasa cu buchet de ceapă

Un comunicat emis de un departament din Ministerul Agriculturii de la Manila arată că vor fi emise autorizații de import pentru ca firme private să poată importa 21.000 de tone de ceapă până la finele anului, arată Agerpres.

FOTO Bocancii produși în România pentru armata austriacă stârnesc un val de critici CITEȘTE ȘI FOTO Bocancii produși în România pentru armata austriacă stârnesc un val de critici

Măsura este destinată să asigure că va exista o aprovizionare suficientă, pe fondul unei așteptate majorări a cererii în perioada sărbătorilor, se precizează în comunicat.

Planul de import este destinat să asigure publicul că „nu se va repeta o creștere absurdă a prețurilor", a adăugat departamentul.

Filipine a ajuns în situația în care a fost forțată să importe ceapă la începutul anului, după ce prețurile au explodat din cauza unui deficit de aprovizionare pe piața locală, unii parlamentari dând vina pentru această situație pe traderii care au făcut stocuri și au manipulat prețurile.

Această țară din sud-estul Asiei consumă aproximativ 17.000 de tone de ceapă pe lună.

În comunicatul departamentului din Ministerul Agriculturii de la Manila se precizează că autorizațiile de import vor permite aducerea a 17.000 de tone de ceapă roșie și 4.000 de tone de ceapă albă din China, India și Țările de Jos.

Decathlon achiziționează magazinul online Bergfreunde CITEȘTE ȘI Decathlon achiziționează magazinul online Bergfreunde

Volumele vor oferi o rezervă care va stabiliza prețurile pe piața internă înainte de începutul sezonului de recoltare din primăvară.

Ceapa este un ingredient important în bucătăria filipineză, alături de usturoi.

Explozia prețurilor a afectat consumatorii în special în perioada-cheie a sărbătorilor de sfârșit de an, când au loc multe reuniuni în familie, astfel că numeroase persoane s-au plâns pe rețelele sociale de scumpiri.

viewscnt
Afla mai multe despre
ceapa
filipine
carne