Șefii companiilor de stat sunt acum obligați de o legislație nouă, introdusă prin PNRR, să performeze în mai multe direcții, iar de asta va depinde inclusiv mărimea salariului, spune, pentru Profit.ro, primul președinte al Agenției pentru companiile statului (AMEPIP), Mihai Precup.
Profit.ro a anunțat încă de la începutul anului 2022 că Basim și Tawfik Bakhaya pregătesc cea de-a doua fabrică a companiei, după ce au cumpărat terenul și halele fostei fabrici de textile Siderma. Frații Bakhaya au însă planuri și pentru o a treia fabrică.
Compania germană Mewa, pe piață din 1908, votată de mai multe ori de către antreprenorii germani drept una dintre "mărcile germane ale secolului", deschide un punct de lucru, în Cluj-Napoca.
Marfa este blocată de 10 luni în vama Albița.
Discretul om de afaceri Virgil Călina, proprietarul hotelului bucureștean Ramada Nord și al uneia dintre marile companii românești de distribuție de băuturi alcoolice, pregătește dezvoltarea unei turn cu 185 de apartamente ce vor fi date spre închiriere în regim hotelier, lângă ansamblul rezidențial pe care îl construiește acum în zona Lujerului, din București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Clădirea este considerată monument istoric, fiind construită după planurile unor arhitecți maghiari.
Profit.ro a anunțat recent, în premieră, că Guvernul pregătește introducerea unei noi taxe auto
Premierul Ciolacu a semnat o nouă componență a Comisiei pentru examinarea investițiilor străine directe (CEISD), care funcționeză în subordinea Guvernului, dar, spre deosebire de modificările anterioare ale componenței comisiei, de data aceasta nu au mai fost anunțați public membrii CEISD, anexa cu numele acestora fiind acum ”clasificată”.
Antreprenorul băcăuan Ovidiu Budeanu discută cu retailerul francez Carrefour condițiile prin care să preia terenul Supeco Bacău în schimbul unui spațiu din interiorul strip mall-ului ce va fi construit în extinderea centrului comercial Arena Mall și în care va putea fi amenajat un Carrefour Market cu o suprafață de vânzare de circa 2.000 de metri pătrați, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Cel mai mare producător român de băuturi, Romaqua Group, critică în termeni duri reglementările impuse producătorilor privind menținerea dopurilor atașate de sticle și utilizarea a minimum 25% PET reciclat în procesul de producție, dar și modul de implementare a sistemului de garanție – returnare (comparat cu “un Nordis/Caritas al deșeurilor”) și suita de aplicații “e-” a ANAF (e-Factura, e-TVA, e-Transport), care, în opinia companiei, pleacă de la premisa că toți contribuabilii vor să încalce legea.