Iohannis pleacă astăzi în Germania, într-o vizită de trei zile, unde va avea întrevederi cu Steinmeier și cu Merkel

Iohannis pleacă astăzi în Germania, într-o vizită de trei zile, unde va avea întrevederi cu Steinmeier și cu Merkel
scris 19 iun 2017

Președintele Klaus Iohannis pleacă luni în Germania, într-o vizită de trei zile, urmând să aibă întrevederi cu președintele Frank-Walter Steinmeier și cu cancelarul Angela Merkel. Potrivit Administrației Prezidențiale, discuțiile se vor axa pe aprofundarea relației cu caracter strategic dintre România și Germania, cât și pe abordarea principalelor subiecte aflate pe agenda europeană, respectiv internațională. Întrevederea cu Cancelarul Angela Merkel va fi urmată de declarații comune de presă.

Vizita în Germania are loc în contextul în care în acest an se împlinesc 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice la nivel de ambasadă, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea și parteneriatul în Europa dintre România și Germania, precum și 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, a transmis Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis va avea întrevederi, luni, cu președintele Frank-Walter Steinmeier și cu cancelarul Angela Merkel, iar la finalul discuțiilor cu Merkel va avea loc o declarație comună de presă, scrie News.ro

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va participa, în calitate de invitat de onoare, la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului și expulzării, care va avea loc la Berlin, la Muzeul Istoric German, în 20 iunie. Cu această ocazie, Iohannis va susține principala alocuțiune din cadrul ceremoniei.

Grindeanu a demis toți secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării, blocând împărțirea banilor PNDL prin foștii subordonați ai lui Sevil Shaidehh CITEȘTE ȘI Grindeanu a demis toți secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării, blocând împărțirea banilor PNDL prin foștii subordonați ai lui Sevil Shaidehh

Președintele Klaus Iohannis va mai participa, în cadrul vizitei, la sediul Ambasadei României la Berlin, la două momente simbolice. Primul eveniment este dedicat aniversărilor din cadrul relației bilaterale din acest an, marcate printr-o expoziție fotografică și documentară cu titlul „50-25-10: România – Germania – Uniunea Europeană. Trei repere într-o istorie comună”, care va fi inaugurată de președintele Iohannis.  

În cadrul celui de-al doilea moment va avea loc înmânarea Ordinului „Sfântul Gheorghe”, decernat la data de 3 februarie 2017 de către Balul Operei „Semper” din Dresda, eveniment la care președintele Klaus Iohannis nu a participat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
klaus iohannis
angela merkel
frank-walter steinmeiel