Grindeanu: Dacă moțiunea pică, mă voi întâlni cu conducerea PSD, nu și cu Liviu Dragnea, și le voi cere propuneri de miniștri

Grindeanu: Dacă moțiunea pică, mă voi întâlni cu conducerea PSD, nu și cu Liviu Dragnea, și le voi cere propuneri de miniștri
scris 18 iun 2017

Premierul Sorin Grindeanu intenționează să discute doar cu conducerea PSD și a coaliției propuneri de miniștri pentru completarea Cabinetului, dacă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conduce nu va trece miercuri în Parlament, a arătat acesta la un interviu cu mai multe televiziuni, unde a fost întrebat care sunt partidele pe care le-ar invita la guvernare în cazul unui vot, nu însă și cu președintele PSD Liviu Dragnea.

“L-am rugat pe Victor Ponta să meargă în grupul PSD de la Camera Deputaților să transmită că în momentul în care moțiunea pică mă voi întâlni cu conducerea PSD, dar nu cu Liviu Dragnea, si voi cere în interiorul PSD propuneri de miniștri, la fel cu coaliția cu colegii de la ALDE. Voi vorbi cu colegii din coaliție, nu voi decide eu singur”, spune Grindeanu.

Primul Ministru i-a avertizat colegii din PSD că riscul cel mai mare ca PSD să se spargă este în cazul în care moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern va fi votată miercuri în Parlament. În această situație, crede Grindeanu, formarea unui nou Guvern va ajunge “la mâna președintelui Klaus Iohannis” și nu mai există certitudinea că propunerile PSD vor fi acceptate, așa cum s-a mai întâmplat în trecut.

“Un lucru e sigur, dacă moțiunea trece, eu cred că am pus toată munca de până acum în decizia președintelui Klaus Iohannis. Nu cred că își doresc membri de partid acest lucru. Am avut scenarii de acest tip și în 2015, când a venit guvernul tehnocrat, și în 2016, când președintele Iohannis a respins propunerea de numire în funcția de prim-ministru a lui Sevil Shaidehh”, a declarat Grindeanu.

„Vreau să fie conștienți colegii că fiecare bilă băgată în urnă în favoarea moțiunii înseamnă mai puțină putere pentru PSD și mai multă pentru președintele Iohannis”.

În opinia sa, există toate motivele să se întâmple din nou un astfel de scenariu. “Există riscul să ajungem din nou la alegeri anticipate. Toată munca pentru câștigarea alegerilor va fi pierdută și o luăm de la început”, spune Grindeanu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și-a exprimat convingerea că votul de miercuri va fi unul masiv în favoarea moțiunii, deși astăzi, la ședința din plen unde a fost citită au fost mai puțini decât 233 de parlamentari, numărul necesar de voturi pentru ca moțiunea să treacă, mai mic fiind și numărul de semnături pentru moțiune. Dragnea a arătat că parlamentarii care nu au semnat moțiunea sunt cei care nu au putut fi prezenți duminică în Parlament, cu care însă a vorbit personal. 

De cealaltă parte, Victor Ponta, noul secretar general al Guvernului numit de Sorin Grindeanu, susține că mai mult de 14 parlamentari PSD nu vor vota moțiunea.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
sorin grindeanu
motiune de cenzura
klaus iohannis