Renault și Dacia au cumpărat un laborator de teste coronavirus pentru Spitalul Mioveni

Renault și Dacia au cumpărat un laborator de teste coronavirus pentru Spitalul Mioveni
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 apr 2020

Grupul Renault a anunțat că a dotat Spitalul Mioveni cu un aparat de testare a virusului SARS-CoV-2, de bilogie moleculară, în valoare de peste jumătate de milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Group Renault Romania a anunțat că fundația grupului, în parteneriat cu Dacia, a cumpărat un aparat de testare (Universal Molecular Diagnostics System – ExiStation 48A System). Odată cu livrarea și instalarea aparatului de testare, personalul din cadrul laboratorului spitalului a fost instruit pentru utilizarea acestuia.

„Echipamentele medicale și sanitare din dotarea spitalelor din România sunt esențiale în lupta împotriva acestui virus. Ne-am mobilizat încă de la debutul crizei sanitare și iată-ne la o a doua inițiativă recentă care ține de protejarea sănătății populației din Argeș: achiziția unui aparat de testare COVID – 19, sub formă de sponsorizare, inclusiv consumabilele potrivite. Această acțiune vine în completarea amenajării și echipării unor secții ale spitalului, realizate anul trecut. Toate acțiunile noastre de mobilizare din această perioadă urmăresc creșterea capacității și vitezei de răspuns a personalului medical și a societății per ansamblu”, a declarat Christophe Dridi, președinte director general Dacia și director general Groupe Renault România.

VIDEO Imagini de la Mioveni, unde Dacia a reluat parțial producția, pe bază de voluntariat CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini de la Mioveni, unde Dacia a reluat parțial producția, pe bază de voluntariat

Mai multe ONG-uri, Asociațiile din Argeș, Zimbrul Carpatin și Speranță și Sprijin pentru Oameni, au participat la această acțiune prin cumpărarea de teste suplimentare pentru aparatul din spital.

Renault și Dacia au cumpărat un laborator de teste coronavirus pentru Spitalul Mioveni

Groupe Renault România mai precizează că, la nivel național, a pus la dispoziția spitalelor de pe întreg teritoriul țării 150 de mașini Dacia și Renault. Distribuirea vehiculelor s-a făcut cu ajutorul rețelei de dealeri.  În plus, la inițiativa Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) și a Parteneriatului Auto Român (PAR), industria auto – constructori și furnizori, 50 de ventilatoare medicale sunt în curs de a fi reparate cu sprijinul industriei auto și al Departamentului pentru situații de Urgență.

Uzina Dacia a reînceput activitatea pe 21 aprilie, doar în Uzina Mecanică și Șasiuri, cu un număr limitat de angajați, pe bază de voluntariat. Activitatea în Uzina de Vehicule va începe pe 4 mai.

Ford România a anunțat anterior că a donat, de asemenea, un laborator de teste pentru coronavirus Spitalului Județean Craiova.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia laborator spitalul mioveni
donatie renault mioveni spital