Tesla se așteaptă să crească prețurile Model 3 în Europa, după tarifele mai mari ale UE pentru vehiculele electrice din China

Tesla se așteaptă să crească prețurile Model 3 în Europa, după tarifele mai mari ale UE pentru vehiculele electrice din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2024

Tesla a declarat că va crește probabil prețurile în Europa ale vehiculului său Model 3, de la 1 iulie, după ce Uniunea Europeană a declarat că va impune tarife provizorii mai mari pentru mașinile electrice importate din China, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Anticipăm că va fi nevoie să creștem prețurile pentru vehiculele Model 3 începând cu 1 iulie 2024. Acest lucru este determinat de taxele suplimentare de import care ar putea fi impuse vehiculelor electrice fabricate în China și vândute în UE”, se arată într-o notificare de pe site-ul Tesla.

FOTO Grecii au pus primul strat de asfalt pe A0 București Sud Lot 3 CITEȘTE ȘI FOTO Grecii au pus primul strat de asfalt pe A0 București Sud Lot 3

Compania nu a dezvăluit cu cât intenționează să majoreze prețul Model 3 pentru Europa în acest moment, scrie News.ro.

Comisia Europeană a declarat săptămâna aceasta că crește tarifele la mașinile importate din China în blocul celor 27 de țări.

Taxele mai mari sunt rezultatul unei anchete a UE în sectorul vehiculelor electrice din China, care a concluzionat că lanțul valoric al vehiculelor electrice cu baterii din China ”beneficiază de subvenții neloiale”.

Aceste taxe provizorii vor intra în vigoare din 4 iulie, dacă UE nu ajunge la o soluție cu autoritățile chineze. Așa-numitele măsuri definitive vor fi implementate la patru luni după aceasta.

Vehiculele electrice chinezești se vor confrunta cu tarife de până la 38,1%.

Date finale: Top 10 cele mai vândute automobile din lume. Cea mai populară mașină din Europa, doar pe locul 20 CITEȘTE ȘI Date finale: Top 10 cele mai vândute automobile din lume. Cea mai populară mașină din Europa, doar pe locul 20

În timp ce unii producători de vehicule electrice au fost informate despre taxe specifice, Tesla nu a primit încă taxa exactă pe care va trebui să o plătească pentru mașinile pe care le produce în China și le importă în UE.

Comisia a spus în această etapă că Tesla ”poate primi un nivel al taxei calculat individual”.

Shanghai găzduiește una dintre cele mai mari Gigafabrici Tesla. În 2023, producătorul auto american a livrat 947.000 de vehicule din fabrica sa din Shanghai, 600.000 fiind destinate pieței chineze, iar restul exportate, potrivit presei de stat chineze.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model 3