Cum vor reacționa piețele financiare la rezultatele alegerilor din SUA

Cum vor reacționa piețele financiare la rezultatele alegerilor din SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 nov 2016

Rezultatele alegerilor influențează piețele financiare, chiar dacă uneori efectul se dovedește de scurtă durată, iar Bloomberg a realizat un scurt îndrumătorn cu reacția probabilă a activelor în funcție de cine va câștiga cursa pentru Casa Albă, pe baza prognozelor realizate de investitorii de pe Wall Street.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Favorita investitorilor este Hillary Clinton, ceea ce a făcut ca bursele să înceapă săptămâna aceasta în revenire, pe fondul urcării în sondaje candidatei din partea Partidului Democrat. Clinton a urcat în sondaje după ce directorul FBI, James Comey, a anunțat, duminică, că o nouă examinare a e-mailurilor lui Clinton nu a adus informații noi, agenția ajungând la aceleași concluzii ca în cazul primei anchete, când a stabilit că Hillary Clinton nu ar trebui urmărită penal pentru utilizarea unui server de e-mail privat în timpul mandatului de secretar de stat.

Declinul bursei americane indică așteptări pentru victoria lui Trump CITEȘTE ȘI Declinul bursei americane indică așteptări pentru victoria lui Trump

Indicele bursier american S&P 500 a crescut ieri cu 2,2%, după nouă ședințe consecutive de declin. În Europa, Stoxx Europe 600 a urcat ieri cu 1,5%, iar astăzi înregistrează un avans modest, de aproape 0,1%. Totodată, cotațiile petrolului au crescut ieri și astăzi, pe fondul creșterii apetitului pentru risc al investitorilor, în timp ce aurul, considerat un activ sigur, a pierdut din valoare în ședința de luni.

Evoluția de după alegeri nu poate fi prezisă cu exactitate, dat fiind că, în special în cazul candidatului republican Donald Trump, agenda politică este plină de neclarități. Bloomberg precizează că opiniile în rândul investitorilor diferă semnificativ, însă, pe baza opiniilor colectate de la aceștia, cele mai probabile reacții din piețe sunt cele prezentate în tabelul de mai jos.

Cum vor reacționa piețele financiare la rezultatele alegerilor din SUA
viewscnt
Afla mai multe despre
hillary clinton
donald trump
piete financiare
piete
burse
active
reactie
alegeri
bloomberg