Evergrande anunță că nu este sigur că va putea să-și plătească dobânzile și împrumuturile, acțiunile cad la minimul ultimilor 11 ani

Evergrande anunță că nu este sigur că va putea să-și plătească dobânzile și împrumuturile, acțiunile cad la minimul ultimilor 11 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2021

Acțiunile dezvoltatorului imobiliar chinez Evergrande au scăzut la minimul ultimilor 11 ani după ce compania a anunțat că nu este sigură că va putea să-și plătească dobânzile și împrumuturile, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Luna trecută, gigantul imobiliar chinez Evergrande a anunțat că își va vinde toate acțiunile, un pachet de 18%, pentru 273,5 miioane dolari, deținute în platforma de streaming HengTen, parte a eforturilor de a atrage fonduri pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

Din tranzacție, Evergrande, cel mai îndatorat dezvoltator din lume, își asumă o pierdere de circa 1 miliard de dolari, conform Reuters.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

În HengTen, gigantul chinez de jocuri și rețele sociale Tencent Holdings deține aproximativ 20% din acțiuni. .

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de circa 5 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de circa 5 miliarde de dolari

Potrivit Bloomberg, Evergrande a reușit anterior să evite la limită intrarea în incapacitate de plată, după ce a plătit în ultimul moment dobânzi de circa 148 de milioane de dolari, înainte ca perioada de grație de 30 de zile să se încheie. 

A fost a treia oară într-o lună când Evergrande face plăți chiar înainte de expirarea perioadei de grație.

Informațiile privind efectuarea plății au fost oferite Bloomberg de către furnizorul de servicii de custodie și decontare Clearstream, potrivit căruia clienții săi au primit, cu întârziere, dobânzile datorate de Evergrande.

Precizările au fost făcute după ce, cu o zi înainte, grupul german DMSA a anunțat că a cerut oficial falimentul Evergrande, având în vedere că nu a primit din partea grupului chinez dobânzile datorate.

viewscnt
Afla mai multe despre
evergrande
incapacitate plata
dmsa
clearstream
dobanzi evegrande
datorii