Tranzacție surpriză - Compania românească Fortech, cumpărată de grupul american GlobalLogic din Silicon Valley, parte a conglomeratului japonez Hitachi. Anterior, pentru Profit.ro: "Suntem poziționați ca mai mult decât un furnizor de bani."

Tranzacție surpriză - Compania românească Fortech, cumpărată de grupul american GlobalLogic din Silicon Valley, parte a conglomeratului japonez Hitachi. Anterior, pentru Profit.ro: "Suntem poziționați ca mai mult decât un furnizor de bani."
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2022

Compania românească Fortech, specializată în servicii de outsourcing pentru dezvoltare de software, a fost cumpărată de grupul american GlobalLogic Inc., parte a conglomeratului japonez Hitachi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Compania a fost vândută integral.

GlobalLogic, cu sediul central în Silicon Valley, California, este membru al grupului Hitachi și lider în inginerie digitală.

CONFIRMARE Discriminarea între șoferii de taxi și cei de la Uber-Bolt, păstrată CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Discriminarea între șoferii de taxi și cei de la Uber-Bolt, păstrată

Conform acordului, Fortech va continua să funcționeze cu conducerea și personalul său existent ca o subsidiară deținută în totalitate a GlobalLogic.

Tranzacția este supusă aprobării obișnuite de reglementare și se așteaptă să se încheie până la sfârșitul trimestrului IV al anului 2022.

Fortech, controlată de Călin Văduva, cu sediul central în Cluj-Napoca, a investit în vară 185.000 dolari în startup-ul medical UpLyft din San Diego, care a creat un sistem de “self-transfer” dintre pat și căruciorul cu rotile pentru pacienții cu mobilitate limitată.

Conturile Facebook ar putea avea asociate mai multe profiluri CITEȘTE ȘI Conturile Facebook ar putea avea asociate mai multe profiluri

Anul trecut, Fortech Investments a investit și în Telios, startup românesc de telemedicină, platforma românească de administrare a licențelor Licenseware, și RacketPal, o companie fondată de doi români în Marea Britanie.

În 2021, Fortech a aprobat 9 proiecte de investiții, în startup-uri sau proiecte joint-venture, cu un total de 1,2-1,5 milioane euro, dintre care 5 erau indicate atunci ca aproape de finalizare. Strategia pentru următorii 5 ani vizează o creștere a bugetului de investiții cu minimum 25% pe an.

Fortech a anunțat în vara anului trecut înființarea diviziei de investiții, Fortech Investments, având ca programe principale un fond de investiții dedicat startup-urilor și proiectele de tip joint venture, pentru firmele stabilite deja pe piață.

“A fost un an de început foarte bun – dacă ținta inițială era de 4 investiții, vom finaliza anul cu 9. Suntem poziționați ca mai mult decât un furnizor de bani, lucru care ne-a avantajat și ne-a propulsat în discuțiile cu noile startup-uri. Anul acesta ne-am concentrat pe investiții de capital, iar de anul viitor vom acccelera și zona de parteneriere, furnizând printre altele competențe de dezvoltare și de marketing”, a declarat atunci pentru Profit.ro Valentin Filip, Managing Director Product Investments al Fortech Investments.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

“Nu ne limităm la zona României. Ne uităm către Europa, în ansamblul ei, și la zonele emergente, care arată așa cum era România în urmă cu 10 ani – lucrurile se pun mai greu pe picioare, dar piața este verde și se poate veni cu inovație destul de ușor”, spunea Filip.

Pactul pentru Inovație în Sănătate. ARPIM lansează un document care, în primă fază, ajunge în Parlament și Guvern. \ CITEȘTE ȘI Pactul pentru Inovație în Sănătate. ARPIM lansează un document care, în primă fază, ajunge în Parlament și Guvern. "Este cel mai bun moment să punem Sănătatea pe primul plan și să ne unim cu toții!"

Compania Fortech a fost înființată în urmă cu 19 ani și are acum peste 1.000 de angajați, fiind unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiunea Transilvaniei, cu birouri regionale în Iași, Oradea și Brașov.

În România, marca Hitachi este prezentă din 2007 prin intermediul companiei Hitachi Power Tools Romania SRL. Compania importă aproximativ 85% din gama de produse Hitachi, concentrându-se în principal către sectorul profesional.

Hitachi Koki, înființat în 1948, cu sediul în Tokyo, Japonia, este un producător al echipamentelor electrice pentru utilizatorii profesioniști.

Compania are venituri anuale de aproximativ 1,8 miliarde dolari, cu aproximativ 6.500 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
fortech investiții