ULTIMA ORĂ Vodafone a primit aprobarea Bruxelles-ului pentru cumpărarea UPC România

ULTIMA ORĂ Vodafone a primit aprobarea Bruxelles-ului pentru cumpărarea UPC România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 iul 2019

Operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone a primit aprobarea Comisiei Europene pentru tranzacția de 18 de miliarde de euro care vizează preluarea activelor Liberty Global din Germania și Europa Centrală, inclusiv UPC România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Aprobarea este condiționată de îndeplinirea unui pachet de angajamente oferit de Vodafone. Este însă preconizat ca tranzacția să fie finalizată până la 31 iulie 2019.

În luna mai 2018, operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone a acceptat să plătească 18,4 miliarde de euro pentru a cumpăra o parte din activele Liberty Global din Germania, România, Ungaria și Republica Cehă, și anume Unitymedia, UPC România, UPC Ungaria și UPC Cehia.

EXCLUSIV Berăria H pregătește un nou concept: \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Berăria H pregătește un nou concept: "Nu va fi ceva similar berăriei." Firma intră în clădire de birouri și își completează activitatea cu pâine și prăjituri. Cele mai mari cifre de afaceri și profit de la lansare

Comisia a lansat, în decembrie anul trecut, o investigație aprofundată cu privire la tranzacția dintre Vodafone și Liberty Global, citând îngrijorări cu privire la o eventuală restrângere a concurenței pe piețele germană și cehă.

Vodafone a acceptat însă să facă o serie de concesii pentru a finaliza tranzacția.

EXCLUSIV Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei ajunge pe mâna șeicilor, pregătiți să plătească cel puțin 43 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei ajunge pe mâna șeicilor, pregătiți să plătească cel puțin 43 milioane euro

Printre altele, Vodafone va oferi Telefonica Deutschland acces la rețeaua sa fixă în bandă largă din Germania, în baza unui acord menit să atenueze îngrijorările Comisiei Europene cu privire la restrângerea mediului concurențial.

Conform termenilor acordului, Telefonica, al treilea mare operator de telecomunicații pe piața germană, va putea comercializa servicii în bandă largă prin intermediul infrastructurii de cablu a Vodafone și Unitymedia, care acoperă 23,7 milioane de gospodării în Germania.

Vodafone Group are divizii în 25 de țări, 41 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 19 tțări. La 31 martie 2019, Vodafone Group avea 650 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, 19 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix și 14 milioane de clienți ai serviciilor TV, incluzând toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri.

UPC România este parte din grupul Liberty Global, cu operațiuni în 10 țări europene care operează sub brandurile Virgin Media, Unitymedia, Telenet și UPC.

viewscnt
Afla mai multe despre
upc
vodafone
libery global