VIDEO Tesla se pregătește să vândă roboți umanoizi

VIDEO Tesla se pregătește să vândă roboți umanoizi
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2024

Este un robot cu abilități impresionante. Capabil să își folosească degetele articulate ca un om, să împăturească rufe și să danseze, Optimus, robotul umanoid al lui Elon Musk, ar putea fi pus în vânzare încă de la sfârșitul anului 2025, potrivit BFM TV.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Mai multe companii au pariat pe roboții umanoizi pentru a face față unei potențiale penurii de forță de muncă și pentru a îndeplini sarcini repetitive care ar putea fi periculoase sau plictisitoare în industrii precum logistica, depozitarea, comerțul cu amănuntul și producția, notează și agenția Reuters, potrivit căreia Elon Musk le-a spus investitorilor, în cadrul unei conferințe telefonice, că estimează că robotul va fi deja capabil să îndeplinească sarcinile necesare în fabricile producătorului până la sfârșitul acestui an, arată G4Media.ro.

Dedeman se extinde cu o investiție de 19 milioane euro CITEȘTE ȘI Dedeman se extinde cu o investiție de 19 milioane euro

Proiectat de inginerii Tesla, acest robot asemănător cu Stormtrooper (soldații imperiali din saga Star Wars) este un biped echipat cu o multitudine de senzori care îi conferă o senzație tactilă. Înzestrat cu o capacitate extraordinară de apucare, este capabil chiar să manipuleze ouă fără să le spargă.

În ciuda tuturor capacităților sale, Optimus se confruntă cu o concurență acerbă. Japonezii de la Honda și americanii de la Boston Dynamics se profilează drept concurenți serioși în cursa pentru robotizarea întreprinderilor și a locuințelor.

„Cred că Tesla se află în cea mai bună poziție dintre toți producătorii de roboți umanoizi pentru a putea realiza o producție de volum” a acestui robot, a afirmat miliardarul, invocând posibilitatea de a integra inteligența artificială generativă în Optimus.

Elon Musk a subliniat totuși că intenția sa de a vinde robotul umanoid unor terți până la sfârșitul anului viitor este „doar o presupunere”.

De notat că Musk are un istoric de nerespectare a promisiunilor îndrăznețe. În 2019, el le-a spus investitorilor că Tesla va opera o rețea de mașini autonome „robotaxi” până în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk