Visual Fan, care deține brandul Allview, își majorează participația la Intervision Trading

Visual Fan, care deține brandul Allview, își majorează participația la Intervision Trading
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2024
Compania brașoveană Visual Fan, care deține brandul Allview, preia un nou pachet de 9% din acțiunile companiei Intervision Trading,  distribuitor în Europa Centrală și de Est  al produselor brandului japonez de electronice, AKAI.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
 
În noiembrie 2022, compania preluase 10% din Intervision Trading RO SRL. Anterior, în septembrie 2021, Visual Fan a preluat 51% din Intervision Trading RO SRL.
După înregistrarea acestei tranzacții, Visual Fan va deține 70% din Intervision Trading. 
 
Intervision Trading a fost fondată în 1996 și este distribuitor Akai din 2009. Brandul AKAI este prezent în 15 țări din Europa: România, Polonia, Grecia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Croația, Slovenia, Muntenegru, Albania, Moldova, Ucraina, iar anul 2023 s-a încheiat prin adaugarea unor noi distribuitori exclusivi pentru Serbia și Armenia. Strategia companiei urmărește extinderea ariei de distribuție și consolidarea prezenței brandului AKAI la nivel european..
 
În iulie 2021, Visual Fan a intrat la tranzacționare pe piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționar, sub simbolul bursier ALW.
 
 
În decembrie 2023, compania brașoveană s-a lansat în industria auto cu propriul brand, mișcare anunțată anterior de Profit.ro, după ce în urmă cu doi ani a intrat pe piața de distribuție de automobile. Divizia Visual EV va lansa un model despre care spune că „e mică, e ZEN”.
viewscnt
Afla mai multe despre
visual fan
allview
akai
intervision trading