Prețul electricității pe piața spot a bursei de specialitate OPCOM a fost de 782 lei pe MWh în luna februarie, mai mare cu 125% față de aceeași lună a anului trecut, respectiv 347 lei pe MWh, arată datele operatorului bursier.
Black Sea Oil&Gas (BSOG), operatorul și principalul concesionar al celei mai noi exploatări offshore de gaze naturale din Marea Neagră românească, cea de la Midia, unde producția a demarat în vara anului 2022, semnalează acum că au trecut 1.000 de zile de când a livrat prima moleculă de gaz.
Companie din domeniul energiei geotermale ce a cooptat în acționariatul său un fond de investiții din Bahamas, Green Tech a avut o dinamică pozitivă anul trecut, dar bilanțul este încă departe de reperele de dezvoltare prevăzute în planul de business prezentat la momentul listării.
Compania Visual Fan va executa în acest an lucrările pentru o centrală de energie solară cu putere de peste 5 MW pentru minicipiul reședință al județului Caraș-Severin.
În Ontario sunt amplasate câteva dintre cele mai mari centrale de producție de energie electrică din Canada, cum ar fi unitățile nucleare Bruce (cu putere instalată de 6.610 MW), Darlington (3.512 MW) sau Pickering (3.094 MW).
Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1%, pe fondul temerilor că noile tarife impuse de SUA Canadei, Mexicului și Chinei vor încetini economiile globale și vor reduce cererea de energie, în timp ce OPEC+ își intensifică producția, transmite Reuters.
Proaspăt-înființata societate joint-venture ″multinațională″ dedicată proiectului de construire a cablului energetic submarin Azerbaidjan-Georgia-România-Ungaria, GECO Power Company Green Energy Corridor, cu sediul la București, este condusă de un azer, potrivit datelor analizate de Profit.ro.
Astfel de măsuri de solidaritate reciproce sunt obligatorii între state membre vecine ale Uniunii Europene, cu sisteme de transport al gazelor interconectate, fiind prevăzute ca atare de Regulamentul UE nr. 1938/2017 privind măsurile de garantare a siguranței furnizării de gaze.
Ce se întâmplă cu investițiile în decarbonare din punct de vedere financiar și tehnic, Care este situația disponibilității și accesului la resursele de materii prime finite, Soluții de diversificare a surselor de aprovizionare energetică în România sunt doar o parte dintre întrebările la care se va răspunde la Maratonul Securitatea Energetică a României, programat să fie organizat de Profit.ro TV pe 13 martie.
Încălzirea vremii, care a condus la o reducere considerabilă a consumului intern, a făcut ca începând din acest weekend România să redevină exportator net de gaze, fluxul inversându-se inclusiv în raport cu Ungaria, unde companiile autohtone exportă și nu importă cum s-a întâmplat în perioada mai rece din ultimele luni.