Numărul cererilor de șomaj din SUA, creștere neașteptată. Solicitările săptămânale rămân semnficativ peste maximele anterioare pandemiei

Numărul cererilor de șomaj din SUA, creștere neașteptată. Solicitările săptămânale rămân semnficativ peste maximele anterioare pandemiei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 oct 2020

Numărul cererilor noi de șomaj din SUA a înregistrat o nouă creștere săptămânală neașteptată, alimentând îngrijorările legate de efectele negative de lungă durată ale pandemiei de Covid-19 asupra pieței muncii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În săptămâna încheiată pe 10 octombrie, americanii au depus 898.000 de cereri inițale de șomaj, arată datele publicate de Departamentul Muncii al SUA. Numărul solicitărilor a urcat de la 845.000 în săptămâna anterioară și a depășit estimările analiștilor chestionați de Reuters, care anticipau circa 825.000 de noi cereri.

Lufthansa a refuzat să deservească avionul lui Lukasenko: \ CITEȘTE ȘI Lufthansa a refuzat să deservească avionul lui Lukasenko: "La fel a fost și cu Ceaușescu!"

Deși numărul americanilor care cer șomaj pentru prima dată a scăzut comparativ cu maximele istorice din primăvară, acesta rămâne peste recordul de dinaintea pandemiei. Anterior crizei coronavirus, cererile de șomaj în SUA atinseseră un maxim săptămânal de 695.000, în octombrie 1982.

De la debutul pandemiei, cele mai multe solicitări noi de șomaj au fost depuse în luna martie, vârful săptămânal fiind de 6,86 milioane de cereri.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj
cereri somaj
somaj sua
piata munci
covd-19
locuri de munca