Comisia Europeană cumpără peste 100.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței. Toate statele din UE vor primi vaccinuri

Comisia Europeană cumpără peste 100.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței. Toate statele din UE vor primi vaccinuri
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 iun 2022

Comisia Europeană a semnat cumpărarea a 109.090 doze de vaccin împotriva variolei maimuței de la compania Bavarian Nordic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Primele doze ar urma să fie livrate până la finele lunii în curs. Dozele vor merge către toate țările membre UE, plus Norvegia și Islanda.

Vaccinurile vor fi cumpărate prin programul european EU4Health și donate statelor europene. EU4Health este un program menit să îmbunătățească răspunsul coordonat în fața unor eventuale noi amenințări sanitare post-coronavirus și să accelereze dezvoltarea și producția de medicamente accesibile.

Alocarea vaccinurilor se va efectua pro-rata, începând cu statele unde nevoia este mai mare.

Undă verde: Marcos Provit preia compania Gifarm CITEȘTE ȘI Undă verde: Marcos Provit preia compania Gifarm

"Asigurarea aprovizionării rapide și eficiente cu vaccinuri a tuturor statelor membre UE, ca răspuns la focarele de variolă, este datoria noastră morală și o dovadă a capacității noastre de a proteja oamenii. Acesta este motivul pentru care, pentru prima dată, folosim bugetul UE, prin intermediul programului EU4Health, pentru a achiziționa direct vaccinuri pentru statele membre. Pregătirea și răspunsul eficient la amenințările sanitare emergente reprezintă obiectivul nostru comun", a declarat Margaritis Schinas, vicepreședinte CE.

viewscnt
Afla mai multe despre
variola maimutei
vaccinuri
vaccin variola maimutei
vaccinare