OMV Petrom va plăti 27 milioane euro companiei-mamă pentru participația pe care aceasta o deține în perimetrul Han Asparuh din Bulgaria

OMV Petrom va plăti 27 milioane euro companiei-mamă pentru participația pe care aceasta o deține în perimetrul Han Asparuh din Bulgaria
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 6 feb 2020

OMV Petrom urmează să plătească OMV Exploration & Production aproximativ 27 de milioane de euro pentru achiziționarea părților sociale deținute la OMV Offshore Bulgaria, compania care deține participația austriecilor în perimetrul de explorare Han Asparuh din Bulgaria, a anunțat directorul financiar al principalului producător de petrol și gaze din România, Alina Popa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

“Deși contractul a fost semnat, tranzacția nu a fost încă încheiată, fiind condiționată de îndeplinirea anumitor condiții suspensive. În consecință nu plătit niciun preț deocamdată”, a adăugat oficialul OMV Petrom.

Potrivit unui comunicat al companiei, tranzacția ar urma să fie finalizată la mijlocul acestui an.

OMV Offshore Bulgaria GmbH deține în prezent o participație de 30% în perimetrul de explorare marină de mare adâncime Han Asparuh, aflat în vestul Mării Negre, în cadrul unui joint venture condus de Total, în calitate de operator.

Prima sondă de explorare, Polshkov-1, a fost forată de acest joint venture în 2016. A urmat forajul altor două sonde de explorare în 2017 (Rubin 1) și 2018 (Melnik 1). Se vor efectua studii geologice și geofizice cu scopul de a identifica noi ținte pentru forajul de explorare.

EXCLUSIV Marc Beacom (BSOG): În 2021 începem producția în Marea Neagră. Dacă Legea offshore nu este modificată până atunci, nu excludem o acțiune juridică CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Marc Beacom (BSOG): În 2021 începem producția în Marea Neagră. Dacă Legea offshore nu este modificată până atunci, nu excludem o acțiune juridică

”Această achiziție este în linie cu strategia noastră de a ne extinde prezența regională și este una naturală, dacă avem în vedere portofoliul nostru din Marea Neagră. Avem un istoric de peste 40 de ani în apele de mică adâncime din Marea Neagră și, începând din 2008, explorăm, alături de ExxonMobil, și potențialul din apele de mare adâncime”, declara Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Upstream.

OMV Petrom este deja prezent în Bulgaria, prin activitățile de distribuție carburanți sub brandul OMV.

În 2012, Guvernul Bulgariei a acordat licența pentru perimetrul de explorare Han Asparuh aflat în vestul Mării Negre unui consorțiu format din OMV (30%), Total (40%) și Repsol (30%).

Perimetrul este poziționat în apropierea perimetrului Neptun Deep din România și are o suprafață de 14.220 km pătrați și ape cu o adâncime de peste 2.000 de metri.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
bulgaria
extindere
perimetru
participație
preț