Opinii: Știu pe cineva care îi angajează pe toți cei de 50+

George Butunoiu
George Butunoiu
scris 9 oct 2023

Mai încet cu lamentările cu ce ne facem noi după 50, când nu ne mai angajează nimeni. Pentru că da, după 50 începe un declin în carieră pentru aproape toți angajații, și pentru nu puțini e destul de accentuat. Fiindcă nu prea îi mai angajează nimeni pe posturile și la nivelul pe care l-au avut, și angajatorii au motivele lor să facă astfel. Și șansele ca acești oameni să ajungă să facă economie la mâncare nu sunt deloc atât de mici pe cât par.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dar pe câți dintre aceștia care își fac griji (sau, și mai rău, ar trebui să-și facă, dar ei habarnau) i-ați văzut învățând programare software ca Plan B, Plan C, sau D… M, N? Eu am văzut doar vreo patru în ultimii zece ani, dintre care doi au făcut deja switchul.

Mi se pare inadmisibil să te lamentezi în 2023 că nu știi din ce vei mai trăi dacă îți pierzi jobul, dar să nu fi pus deloc mâna să înveți PHP sau ce se mai caută acum cu disperare pe piață, și se va căuta încă și mai frenetic și după ce vei muri tu. Și chiar cu venituri mai mari decât ai avut tu când nu-ți făceai nicio grijă.

Când pui un anunț de recrutare, dar nu ai observat că s-au schimbat vremurile CITEȘTE ȘI Când pui un anunț de recrutare, dar nu ai observat că s-au schimbat vremurile

Să înveți toate acestea la un nivel care să-ți asigure intrarea în domeniu și câștigarea primilor bani cinstiți nu ia nimănui mai mult de 4 ore pe zi, timp de 6 luni.

Să nu faci o astfel de investiție care ți-ar securiza viața ta și pe a familiei și când vei avea 80 de ani, spune ceva despre tine.

Cu atât mai mult cu cât acestea sunt printre puținele joburi pe care le poți face în întregime cu o singură mână și în papuci, cealaltă fiind ocupată cu o sticlă de bere.

viewscnt
Afla mai multe despre
george butunoiu
resurse umane
angajare dupa 50 ani