CEO Total: Prețul petrolului ar putea depăși 100 de dolari/baril până la finalul anului

CEO Total: Prețul petrolului ar putea depăși 100 de dolari/baril până la finalul anului
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 19 mai 2018

Petrolul ar putea depăși pragul de 100 de dolari pe baril până la finalul acestui an, a declarat, în cadrul unui eveniment organizat de un think tank la Washington, directorul general al companiei de petrol și gaze franceze, Patrick Pouyanne, citat de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

“Ne aflăm într-o nouă lume, în care geopolitica domină din nou piața", a afirmat Patrick Pouyanne, precizând totodată că n-ar fi surprins ca barilul de petrol să depășească nivelul de 100 de dolari în lunile următoare.

În opinia acestuia, "OPEC și Rusia și-au pus în aplicare eficient politicile”, referindu-se la eforturile cartelului exportatorilor de petrol (OPEC) și altor state mari producătoare, printre care și Rusia de a-și reduce oferta la nivel global.

Barilul de 80 de dolari inflamează prețul combustibililor: Scumpiri cu 20 de bani în numai două săptămâni. Joi și vineri, OMV Petrom și Rompetrol au efectuat noi majorări CITEȘTE ȘI Barilul de 80 de dolari inflamează prețul combustibililor: Scumpiri cu 20 de bani în numai două săptămâni. Joi și vineri, OMV Petrom și Rompetrol au efectuat noi majorări

Cotațiile petrolului au depășit, joi, pragul de 80 dolari pe baril pentru prima oară din noiembrie 2014, marcând un nou maxim al ultimilor trei ani și jumătate, în contextul îngrijorărilor privind scăderea exporturilor din Iran în urma reintroducerii sancțiunilor economice de către SUA.

Petrolul Brent se îndreaptă spre a șasea creștere săptămânală consecutivă. Barclays și-a majorat estimările și vede un preț mediu de 70 dolari/baril în acest an CITEȘTE ȘI Petrolul Brent se îndreaptă spre a șasea creștere săptămânală consecutivă. Barclays și-a majorat estimările și vede un preț mediu de 70 dolari/baril în acest an

Iar avansul petrolului ar putea să continue. Noul embargo impus Iranului de către SUA ar putea reduce cu 500.000 de barili de petrol pe zi oferta globală. În plus, Arabia Saudită are toate motivele să țintească un preț al petrolului mai ridicat, suma obținută din listarea companiei de stat Aramco urmând a fi una evident superioară la un preț al petrolului de 100 de dolari pe baril. Nici Rusiei nu i-ar fi indiferent un asemenea preț, bugetul său fiind dependent de prețul țițeiului. Cu atât mai mult cu cât multe dintre contractele de export de gaze ale Rusiei au ca preț de referință prețul petrolului.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
petrol
brent
total