Comisarul UE pentru politici industriale: UE va interveni dacă OCDE nu va reuși un acord privind taxarea multinaționalelor

Comisarul UE pentru politici industriale: UE va interveni dacă OCDE nu va reuși un acord privind taxarea multinaționalelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2020

Comisarul pentru piață internă și servicii al Uniunii Europene, Thierry Breton, a declarat luni că Uniunea Europeană va lua măsuri dacă discuțiile la nivelul Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OCDE) referitoare la impozitarea companiilor multinaționale de tipul Amazon și Google nu vor da rezultate. Ministrul francez al Economiei a anunțat separat că speră ca Franța și SUA să ajungă până miercuri la un acord referitor la taxarea companiilor din sectorul tehnologiei, transmite Reuters.

”Nu am cunoștință despre o taxă voluntară opțională...În privința marilor jucători din sectorul digital nu este o opțiune. Dacă nu se va ajunge la un acord, vom aborda subiectul la nivelul Comisiei”, a afirmat Breton într-o conferință de presă.

Urmărește-ne și pe Google News

Comisarul a adăugat că țările europene, care nu au reușit anterior să ajungă la un acord referitor la taxarea companiilor din sectorul digital, sunt acum pe aceeași linie, scrie News.ro.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a declarat separat că speră ca Statele Unite și Franța să își rezolve disputa privind taxa franceză pentru serviciile digitale oferite de multinaționale până miercuri seara.

Populația Germaniei ajunge la un maxim istoric, dar ritmul de creștere încetinește CITEȘTE ȘI Populația Germaniei ajunge la un maxim istoric, dar ritmul de creștere încetinește

”Suntem pregătiți să facem pași către Statele Unite și am propus deja un număr de măsuri. Sperăm să ajungem la o rezolvare a problemei până miercuri”, a afirmat luni Le Maire la televiziunea LCI, adăugând că se va întâlni cu omologii săi americani la Forumul Economic Mondial de la Davos, care va avea loc în această săptămână.

Franța a decis în iulie 2019 să aplice o taxă de 3% pe veniturile din servicii digitale obținute în Franța de companiile cu venituri de peste 25 de milioane de euro și cu venituri de cel puțin 750 de milioane de euro la nivel mondial. Washingtonul a avertizat că SUA vor impune taxe pentru principalele produse franceze, ca reacție.

Săptămâna trecută, guvernul francez a avertizat că Statele Unite riscă o proliferare a unor taxe naționale împotriva giganților din sectorul tehnologiei, dacă președintele Donald Trump respinge adoptarea unor noi reglementări internaționale pentru taxarea companiilor care oferă servicii digitale, la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Le Maire dorește ca Statele Unite să își asume la Davos o reformă internațională a sistemului fiscal internațional și presează Washingtonul să renunțe la amenințarea cu tarife pentru șampania, brânza și gențile de lux franceze, ca reacție la taxa franceză pentru serviciile digitale.

Le Maire a spus că OCDE este aproape de un acord pentru o taxă universală destinată companiilor din sectorul tehnologiei, dar că Washingtonul trebuie să facă ”un ultim pas” pentru a ajunge la un compromis.

viewscnt
Afla mai multe despre
ocde
taxe
multinationale