Fără oligarhi, zeci de oameni de pe Coasta de Smarald au rămas fără locuri de muncă

Fără oligarhi, zeci de oameni de pe Coasta de Smarald au rămas fără locuri de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2022

Pentru unele persoane, sancțiunile împotriva Rusiei au fost un dezastru: este cazul Coastei de Smarald, din Sardinia, care de-a lungul anilor a fost literalmente colonizată de oligarhii ruși, care și-au construit proprietăți de lux și și-au andocat iahturile acolo. În acest context, absența lor din vara care de-abia a trecut a fost mai mult decât evidentă, potrivit Euronews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În Porto Cervo, de exemplu, întâlnim un bărbat care a lucrat ca șofer pentru un magnat rus și care în urma sancțiunilor a rămas fără loc de muncă. Bărbatul a acceptat să fie intervievat doar sub anonimat, arată Rador.

VIDEO PROFIT LIVE Ciprian Otea, fondator Misavan: Cred că a scăzut consumul în general pe zona de detergenți. Asta nu înseamnă că nu se face curățenie CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Ciprian Otea, fondator Misavan: Cred că a scăzut consumul în general pe zona de detergenți. Asta nu înseamnă că nu se face curățenie

"Genul ăsta de muncă a scăzut considerabil pentru că vara asta, aceste persoane nu au mai venit aici. Iar cei care am avut de suferit am fost noi, oamenii de rând. Oligarhii sunt plini de bani și au plecat să-și facă vacanțele în altă parte".

Pe lângă investițiile în servicii și imobiliare, unii au finanțat chiar administrația publică: cum ar fi cazul miliardarului rus Alișer Usmanov care, la începutul pandemiei a donat o jumătate de milion de euro Regiunii Sardinia.

Numai că odată cu sancțiunile, zeci de lucrători s-au trezit concediați, sau suspendați pe termen nelimitat.

"Aceste persoane oameni nu au limite'', continuă șoferul. ''Așa că pentru a-și face vacanțele cât mai luxoase, au angajat mai mulți oameni decât era necesar".

În localitatea Porto Cervo, interzicerea oligarhilor a lăsat în urmă un mozaic de vile și iahturi goale sau confiscate, precum și o întreagă industrie care se întreabă dacă și când va putea începe din nou.

viewscnt
Afla mai multe despre
oligarhi
locuri de munca
sardinia