FOTO Elicopterele Forțelor Navale Române H215M vor fi integrate la IAR Brașov cu rachete aer-sol de ultimă generație

FOTO Elicopterele Forțelor Navale Române H215M vor fi integrate la IAR Brașov cu rachete aer-sol de ultimă generație
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Două elicoptere H215M cu capabilități de luptă la suprafață vor intra în dotarea Forțelor Navale Române și vor opera de pe fregatele Regina Maria și Regele Ferdinand, începând cu 2026. Mentenanța celor două aparate se va face la IAR Brașov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

În acest context, gigantul european MBDA a semnat un contract cu IAR Brașov pentru furnizarea de rachetele de ultimă generație Marte ER care vor fi integrate pe elicopterele H215M la în colaborare cu IAR Brașov și Airbus.

Lista localităților în care certificatele de naștere și deces sunt eliberate în format digital - extinsă CITEȘTE ȘI Lista localităților în care certificatele de naștere și deces sunt eliberate în format digital - extinsă

Potrivit MBDA, „grație performanțelor sale excelente, Marte ER va oferi o capacitate de ultimă generație pentru îndeplinirea misiunilor de luptă în războiul de suprafață, care va permite Forțelor Navale Române să își apere interesele suverane în cel mai eficient mod posibil. Acest contract marchează un pas important în cooperarea dintre MBDA și Forțele Armate Române”.

MBDA va colabora cu IAR Brașov și cu Airbus, dar și cu ceilalți parteneri implicați, pentru integrarea rachetelor Marte ER pe noile elicoptere ce vor fi livrate Marinei Române și pentru o integrare completă la nivelul sistemului.

FOTO Elicopterele Forțelor Navale Române H215M vor fi integrate la IAR Brașov cu rachete aer-sol de ultimă generație

Marte ER reprezintă cea mai recentă generație a familiei de sisteme de rachete produse de gigantul MBDA. Este proiectată să funcționeze indiferent de condițiile meteorologice, la distanțe de peste 100 km. Dispune de un profil extrem de flexibil, care permite puncte de reper automate și manuale, salve și atacuri pe coordonate terestre, cu metode specifice de contracarare a sistemelor de apărare ale navelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
h215m
iar brașov
marte er