Raed Arafat: Eu zic că s-a făcut ceva dacă s-au vaccinat 8 milioane de oameni. În România, din păcate, vaccinurile nu sunt bine văzute

Raed Arafat: Eu zic că s-a făcut ceva dacă s-au vaccinat 8 milioane de oameni. În România, din păcate, vaccinurile nu sunt bine văzute

Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2022

Șeful DSU, Raed Arafat, apreciază că ”s-a făcut ceva” în ceea ce privește campania de vaccinare dacă peste 8 milioane de oameni s-au imunizat, având în vedere reticența la vaccinuri care se înregistrează în România.

”Faptul că noi am reușit să vaccinăm peste opt milioane de oameni este... pentru România unde, din păcate, vaccinurile nu sunt bine văzute... nu numai cele de COVID, dar și pentru alte boli. Eu zic că s-a făcut ceva dacă s-au vaccinat 8 milioane. Clar că este insuficient”, a declarat la B 1 Tv, Raed Arafat.  

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Ministrul Sănătății: În această săptămână vom scădea sub 20.000 de cazuri în fiecare zi. Doi indicatori importanți în funcție de care se va decide ridicarea restricțiilor CITEȘTE ȘI VIDEO Ministrul Sănătății: În această săptămână vom scădea sub 20.000 de cazuri în fiecare zi. Doi indicatori importanți în funcție de care se va decide ridicarea restricțiilor
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Acesta a precizat că reducerea numărului centrelor de vaccinare nu înseamnă că autoritățile s-au resemnat, ci că dimensionează resursele pe cerințele populației. 

”La acest moment, din păcate, populația (...) crede că nu mai trebuie să se vaccineze pentru că deja avem varianta ușoară. Poate că nu e chiar așa situația, nu știm încă, nu știm care va fi evoluția. A rămas clar că vaccinarea protejează”, a mai adăugat Raed Arafat, precizând că 8 din 10 pacienți internați la Terapie Intensivă sunt nevaccinați, situația fiind similară și în cazul deceselor. 

De la debutul campaniei de vaccinare au fost complet imunizate 8.028.849 persoane, alte 8.098.232 au primit prima doză de vaccin, iar 2.483.724 doza booster. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccin
raed arafat