Salariile angajaților români din corporații - calculate să crească anul viitor cu 2,2% în termeni reali

Salariile angajaților români din corporații - calculate să crească anul viitor cu 2,2% în termeni reali
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 nov 2019

Salariile angajaților români din multinaționale vor crește, în medie, cu 2,2% în termeni reali anul viitor, o dinamică similară fiind estimată pentru majoritatea țărilor din regiune.

Astfel, România, Ungaria, Polonia și Belarus vor înregistra creșteri salariale medii de 2,2% în 2020, potrivit unui raport al companiei de consultanță în management și executive search Korn Ferry. Angajații din Bulgaria vor beneficia de majorări salariale de 1,7% în termeni reali, salariile din Slovacia vor crește cu 1,9%, iar cele din Serbia, cu 0,7%.

Urmărește-ne și pe Google News

Companiile din Ucraina vor fi cele mai generoase cu măririle din regiune, salariile angajaților din această țară fiind preconizate să crească cu 15% anul viitor excluzând efectele inflației și cu 7,3% după ajustarea în funcție de acest factor.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Romgaz este interesat să cumpere un pachet minoritar de la Exxon și să devină partener al OMV Petrom în Neptun Deep CITEȘTE ȘI Romgaz este interesat să cumpere un pachet minoritar de la Exxon și să devină partener al OMV Petrom în Neptun Deep

Excluzând efectele inflației, salariile angajaților din România sunt preconizate să crească cu 5,3% în 2020, peste avansul de 5,1% estimat pentru acest an.

Proiecțiile sunt realizate pe baza datelor de la 25.000 de corporații și organizații din portofoliul Korn Ferry, care au împreună peste 20 milioane de angajați în 130 țări. De asemenea, raportul ia în calcul estimările Economist Intelligence Unit (EIU) privind rata inflației în 2020.

Per ansamblu, salariile angajaților din Europa de Est sunt estimate să crească, în medie, cu 2,6% în termeni reali anul viitor (+6,2% neajustat cu inflația), peste avansul de 2% preconizat pentru acest an. Salariile din vestul continentului ar urma să crească cu 1,2% (+2,5% excluzând efectele inflației), de asemenea peste creșterea în termeni reali de 0,7% din acest an.

La nivel global, salariile angajaților din corporații sunt estimate să crească cu 2,1% în termeni reali, față de un ritm de creștere de doar 1% în 2019.

“Cifrele relevă vești bune pentru angajați, având în vedere că avansul în termeni reali este preconizat să fie mai mare decât în 2019. Cu toate acestea, rata mai mică a inflației încorporată în aceste date poate fi și un indicator asupra așteptărilor privind stagnarea economiei în mai multe țări-cheie, ceea ce, la rândul său, ar putea semnala creșteri ale ratelor șomajului”, potrivit raportului.

Inflația anuală este estimată să încetinească la 2,8% în 2020, de la 4,1% în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
salarii
korn ferry
cresteri salariale
companii
multinationale
corporatii
corporatisti
angajati privat