SUA vor o rată de impozitare mondială de ”cel puțin” 15% pe profitul multinaționalelor

SUA vor o rată de impozitare mondială de ”cel puțin” 15% pe profitul multinaționalelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2021

Administrația Biden le-a propus partenerilor săi din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică să stabilească la 15% „cel puțin” rata impozitului pe profiturile multinaționale, a declarat Trezoreria SUA într-un comunicat de presă, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Trezoreria subliniază că 15% „este un plafon” și că discuțiile vor continua cu obiectivul de a fi „ambițioși” și „de a crește această rată”, detaliază comunicatul de presă.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

La inițiativa Washingtonului, se desfășoară negocieri la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), pentru a stabili o rată de impozitare a profiturilor multinaționale, care este armonizată în diferite țări, scrie Hotnews.ro.

OCDE, care reunește 36 de țări, dorește să obțină un acord global de principiu la întâlnirile G20 pe 9 și 10 iulie, apoi la o ședință finală din octombrie.

Este pentru prima dată când Statele Unite propune oficial o rată.

Șeful DNA: Persoane cu funcții de conducere în statul român sunt vizate în dosare de corupție legate de achiziții pentru combaterea pandemiei CITEȘTE ȘI Șeful DNA: Persoane cu funcții de conducere în statul român sunt vizate în dosare de corupție legate de achiziții pentru combaterea pandemiei

Au fost menționate până acum praguri de la 12,5%, rata în vigoare în Irlanda, la 21%, susținute în special de Franța, Germania și Parlamentul European.

"Va fi la 21%, mă îndoiesc, dar va fi la o rată care s-ar apropia de 21%, sper că acest lucru va fi posibil", a spus directorul Centrului OECD pentru Politică și Administrare Fiscală, Pascal Saint -Amans, pe 5 mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
impozitare
multinationale