Un sfert dintre angajații spanioli se simt zilnic triști la locul de muncă

Un sfert dintre angajații spanioli se simt zilnic triști la locul de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2024

Un sfert dintre angajații din Spania suferă zilnic de tristețe la locul de muncă și doar 9% dintre angajații din țară se simt dedicați muncii lor, potrivit raportului pe 2024 privind starea locului de muncă, potrivit Rador Radio România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Datele din noul raport arată că, după câțiva ani de creștere, bunăstarea angajaților în raport cu locurile de muncă a scăzut în 2023, la nivel global, europenii fiind cei mai nemulțumiți.

FOTO Metav, controlată indirect de Gabriel Popoviciu, lansează lucrările la un proiect rezidențial în nordul Capitalei, investiție de 40 milioane euro CITEȘTE ȘI FOTO Metav, controlată indirect de Gabriel Popoviciu, lansează lucrările la un proiect rezidențial în nordul Capitalei, investiție de 40 milioane euro

„Faptul că sănătatea mintală a oamenilor scade rapid, într-o epocă a progresului și prosperității, este unul dintre cele mai mari paradoxuri ale timpului nostru”, spune CEO-ul Gallup, Jon Clifton.

Datele referitoare la Spania indică faptul că mai puțin de jumătate dintre angajați (41%) își evaluează viața ca fiind prosperă, în timp ce, ca urmare a muncii, 36% recunosc că simt zilnic stres, 25% tristețe și 22% furie.

De fapt, la nivel european, angajații din Spania își apreciază cel mai prost mediul de lucru: 68% consideră că țara nu este un loc bun pentru a-și căuta de lucru. La cealaltă extremă este Danemarca, cu doar 20% de impresii proaste cu privire la climatul de lucru.

Aceste informații se bazează pe analiza anuală Gallup a aspectelor legate de angajați, cum ar fi angajamentul lor față de muncă și intenția de a pleca, evaluarea vieții, mediului de lucru și stresului, furiei, tristeții și singurătății.

În Europa, doar 13% dintre lucrători se consideră angajați în muncă – la fel ca în 2022, în timp ce media globală este de 23%, iar clasamentul este condus de regiunile din Statele Unite și Canada cu 33% și America Latină și Caraibe cu 32%, ambele cu două puncte de îmbunătățire față de 2022.

Potrivit companiei de analiză, acest angajament scăzut de muncă costă economia globală 8,9 trilioane de dolari SUA, adică circa 9% din PIB-ul global.

În acest context, spaniolii și elvețienii sunt la egalitate pentru poziția de țară terță cu cel mai mic angajament de muncă din Europa (la 9%), cu un punct și, respectiv, cu două puncte mai puțin decât în ​​2022.

HARTĂ Șapte oferte pentru construcția primului lot al Drumului Expres Arad-Oradea CITEȘTE ȘI HARTĂ Șapte oferte pentru construcția primului lot al Drumului Expres Arad-Oradea

Spania și Elveția sunt înaintea Italiei (angajament de 8%), Luxemburgului (8%) și Franței (7%). Pe de altă parte, pe podium sunt România, Albania și Islanda, cu 36%, 27% și 26% din angajamentul de muncă, în această ordine.

Deși, în general, concluziile privind mediul de muncă din Spania s-au îmbunătățit cu șase puncte procentuale din 2022, sondajul arată că în unele zone scorurile spaniole continuă să fie sub mediile europene și mondiale.

De exemplu, doar 32% dintre angajații din Spania consideră țara lor un loc bun de muncă, în timp ce media europeană este de 57%, iar media mondială este de 54%.

Cel mai recent raport Gallup evidențiază influența pe care o are situația de la locul de muncă asupra experiențelor de viață ale oamenilor, asupra sănătății lor mintale și asupra emoțiilor lor zilnice, deoarece, după dormit, populația își petrece cel mai mult timp într-o activitate.

„Locul de muncă poate juca un rol important în abordarea crizei globale de sănătate mintală”, subliniază Clifton.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
angajati