Afacerile cu mașini au crescut în luna noiembrie cu 9,8%

Afacerile cu mașini au crescut în luna noiembrie cu 9,8%
scris 15 ian 2018

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în noiembrie 2017 cu 9,8% față de aceeași lună din 2016, ritm încetinit față de cel din luna octombrie, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 18,3%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

În octombrie, afacerile cu mașini au crescut cu 12,5% față de octombrie 2016, iar serviciile prestate populației au avansat cu 19,4%, scrie News.ro.

Afacerile cu mașini au fost stimulate în 2017 de eliminarea timbrului de mediu pentru mașinile second-hand, de la 1 februarie, ceea ce a adus la creșterea masivă a înmatriculărilor.

În luna noiembrie, cel mai mare avans față de aceeași lună a anului 2016, de 109,5%, a fost înregistrat în comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente, urmat de serviciile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+14,7%) și comerțul cu autovehicule (+11,9%).

EXCLUSIV 10 oameni de afaceri, printre care Cristian Țânțăreanu, proprietarul City Grill și fostul șef al McDonald\'s România, și-au unit forțele pentru a construi cel mai spectaculos complex de evenimente, cu 10 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV 10 oameni de afaceri, printre care Cristian Țânțăreanu, proprietarul City Grill și fostul șef al McDonald's România, și-au unit forțele pentru a construi cel mai spectaculos complex de evenimente, cu 10 milioane euro

Din segmentul serviciilor prestate populației, cel mai mare avans l-au înregistrat în luna noiembrie față de aceeași perioadă din 2016 jocurile de noroc și alte activități recreative (+41%) și activitățile agențiilor turistice și ale tur-operatorilor (+15,2%).

Față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut în noiembrie atât ca serie brută cu 2% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației, față de luna precedentă, a scăzut în noiembrie atât ca serie brută cu 6,7% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,3%.

În primele 11 luni, afacerile cu mașini au crescut cu 11,5%, serie brută, iar serviciile prestate populației au avansat cu 15,1%, serie brută.

În 2016, afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au urcat cu 18% față de 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
ins