Afacerile producătorului de carne de pui Transavia au scăzut ușor, dar tot grupul urcă până la 140 mil.euro

Afacerile producătorului de carne de pui Transavia au scăzut ușor, dar tot grupul urcă până la 140 mil.euro
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 1 iun 2016

Transavia, compania cea mai mare a grupului cu același nume deținut de antreprenorul român Ioan Popa, a avut anul trecut afaceri de 462,3 milioane de lei (104,1 milioane de euro), în scădere cu aproape 3% față de vânzările înregistrate în anul precedent, care s-au ridicat la 476,1 de milioane de lei (107,2 milioane de euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Și profitul companiei a înregistrat un declin de circa 12%, de la 64 de milioane de lei (14,4 milioane de euro) în 2014, la 56,1 milioane de lei (12,6 milioane de euro) anul trecut, după cum reiese din datele de la Ministerul de Finanțe.

La nivelul întregului grup, din care mai face parte și compania Avicola Brașov, afacerile au urcat însă la 140 de milioane de euro, potrivit informațiilor furnizate Profit.ro de către companie.

Deocamdată, rezultatele financiare ale companiei Avicola Brașov nu au fost încă publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe. În 2014, grupul Transavia a raportat afaceri de 136,4 milioane de euro și un profit de 16,6 milioane de euro.

Grupul condus de Ioan Popa a exportat produse în valoare de 20 de milioane de euro anul trecut, ceea ce reprezintă circa 15% din totalul afacerilor celor două companii. Principalele piețe de desfacere sunt state membre ale UE, printre care Marea Britanie, Franța, Croația, Bulgaria, Spania și Ungaria.

Guvernul a aprobat plata a peste 300 milioane de euro ca ajutor pentru sectorul zootehnic CITEȘTE ȘI Guvernul a aprobat plata a peste 300 milioane de euro ca ajutor pentru sectorul zootehnic

Tot în 2015, investițiile făcute de companie au ajuns la 25 de milioane de euro, iar pentru 2016 sunt bugetate investiții de 15 milioane de euro.

Numărul de angajați este planificat să crească în acest an de la 1.634, în 2015, la 1.853.

Compania produce peste 60.000 tone de carne de pui anual în facilitățile sale din Transilvania: Alba, Sibiu, Brașov, Caraș-Severin, Harghita și Cluj. Principalii competitori ai Transavia pe piața estimată la 1,6 miliarde de lei sunt grupul Aaylex Prod din Buzău, Agricola Internațional din Bacău și Safir din Vaslui.

viewscnt
Afla mai multe despre
transavia
avicola brasov
producator de pui
cifra de afaceri