Lumea se confruntă cu o ”catastrofă” din cauza crizei alimentare apărute în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, spune președintele Băncii Mondiale. Ar putea exista o creștere uriașă de 37% a prețurilor la alimente

Lumea se confruntă cu o ”catastrofă” din cauza crizei alimentare apărute în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, spune președintele Băncii Mondiale. Ar putea exista o creștere uriașă de 37% a prețurilor la alimente
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2022

Lumea se confruntă cu o „catastrofă umanitară” din cauza crizei alimentare apărute în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, a declarat președintele Băncii Mondiale, David Malpass, pentru BBC. El arată că ar putea exista o creștere „uriașă” de 37% a prețurilor la alimente, care i-ar afecta cel mai mult pe cei foarte săraci.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lumea se confruntă cu o „catastrofă umanitară” din cauza unei crize alimentare apărute în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, a declarat președintele Băncii Mondiale, David Malpass, pentru BBC.

Rusia avertizează din nou Suedia și Finlanda cu privire la aderarea la NATO: ”Nu vor avea de ce să fie surprinși, au fost informați despre consecințe” CITEȘTE ȘI Rusia avertizează din nou Suedia și Finlanda cu privire la aderarea la NATO: ”Nu vor avea de ce să fie surprinși, au fost informați despre consecințe”

Malpass a avertizat că creșterile record ale prețurilor alimentelor împing sute de milioane de oameni în sărăcie și reprezintă o provocare politică și pentru guvernele care nu pot face nimic în privința asta - nu au cauzat asta și văd prețurile crescând”, a spus el într-un interviu cu editorul de economie BBC Faisal Islam, scrie News.ro

Banca Mondială spune că ar putea exista o creștere „uriașă” de 37% a prețurilor la alimente, care este „amplificată pentru cei săraci”.

„Afectează alimentele de toate tipurile – uleiuri, cereale”, mai spune oficialul Băncii Mondiale.

Potrivit acestuia, accentul trebuia să se pună pe creșterea livrărilor în întreaga lume de îngrășăminte și alimente, alături de asistență direcționată pentru cei mai săraci.

viewscnt
Afla mai multe despre
criza alimentara
banca mondiala